

Tomatillosalsa
Nydelig grønn salsa – perfekt til all meksikansk mat.
Tomatiolloer – ikke veldig lett å få tak i, men om du faktisk finner de så får du verdens beste salsa.
Navnet er spansk og betyr “liten tomat”, og dem ser ut som en grønn physalis.Tomatillo er egentlig et bær, men brukes som en grønnsak.
I Oslo finner du de på Maschmanns har jeg hørt, i andre byer er det best sjanse i godt assorterte dagligvarebutikker og internasjonale matbutikker. De kan også kjøpes hermetiske fra mexmat.no.
-
- 8 tomatilloer
-
- 2 jalapeños
-
- 2 hvitløksfedd
-
- Noen kvaster koriander
-
- 0,5 lime
-
- Litt salt
Framgangsmåte:
Rens tomatillo, jalapeño og hvitløk og ha de i en food processor eller blender sammen med korianderen. Kjør til det er jevnt. Smak til med limesaft og salt.
Server, eventuelt oppbevar noen dager i kjøleskapet i lukket boks.
Advert
Advert
kjør gjerne på med avacado også. Så om du har seks avacados, bruk 3 tomatillos. Om ikke du får tak i tomatillos, så kan de estattes med grønne tomater. Isåfall bruk mere limesaft(gr.tomater er ikke like syrlige som tomatillos).
Gjerne bland inn 1/6 – 1/8 chili, sammen med litt finhaket løk om du liker det litt sterkt. Også litt havsalt og litt kvernet pepper.
– Anbefaler å bruke gaffel istedet for stav-mixer; dermed fårdu en god saftig, og “crunchy” dip 🙂
Yummy!
Aiaiai! Takk for masse gode tips 🙂