

Restaurantsalsa
Tomatsalsa som på restaurant – og litt som den fra butikk.
Godt med tortillachips, godt til taco, burritos eller til stekte potetbåter. Denne salsaen fungerer rett og slett til det meste.
Lett å lage er den også. Gjør klar råvarene, ha de i en gryte og la det putre til det er klart. Har du det travelt kan du skjære opp ingrediensene i mindre biter før koking, eventuelt gjøre en siste finish med stavmikseren.
Ingredienser:
-
- 3 tomater
-
- 0,5 grønn chili (eller mer om du liker det litt sterkt)
-
- 0,5 kinesisk hvitløk
-
- 1 sjalottløk
-
- Noen kvaster koriander
-
- 3 spsieskjeer lys eddik
-
- 2 teskjeer sukker
-
- 1 teskje salt
Framgangsmåte:
Skjær tomatene i fire, kast det harde stilkfestet. Skjær chili i ringer. Rens og grovhakk hvitløk og sjalottløk. Grovhakk koriander.
Ha alle ingrediensene i en liten gryte og la det koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen og la det småkoke cirka en time til sausen tykner.
Smak gjerne til med ekstra salt, sukker og eventuelt litt limesaft.