

Glutenfrie maistortillas
Perfekte til enchiladas, burritos, til å lage tortillachips av eller til… falafel!
De fleste av oss som setter pris på meksikansk mat sverger til tortillas laget av mais og ikke hvete. De holder konsistensen mye bedre, spesielt med fyll, og smaker mer også.
For å lage disse bestiller jeg inn masa harina, et maismel jeg ikke ennå har funnet til salgs i Norge.
Masa, er det spanske ordet for “deig”, og er den tradisjonelle deigen som brukes til å lage maistortillas. Den er laget med tørkede maiskjerner som er kokt og dynket i kalkvann og deretter malt til masa. Masa harina (“deigmel”) er mel laget av tørket masa rett og slett. Har blander vi det ut i kokende varm, tilsetter litt salt og vips – hjemmelaget maistortilladeig!
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 5,5 desiliter vann
-
- 7,5 desiliter masa harina
-
- 1 teskje salt
Framgangsmåte:
Kok opp vannet.
Bland sammen masa harina og salt i en bolle – gjerne i kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.
Hell i litt og litt vann mens du elter. Deigen skal bli fast men ikke tørr. Kanskje du må prøve deg litt fram med vannmengden, men det går an å justere etter du har startet med steking og.
Dekk bollen med plast og la den stå i en halvtime slik at den får satt seg skikkelig.
Finn fram to lag med bakepapir og en kjevle.
Varm opp en tørr panne til medium/høy varme.
Del deigen i åtte like store deler. Form hver av dem til en liten ball.
Legg en og en ball mellom de to stykkene med bakepapir og kjevle den tynt, så rundt som du får til.
Stek cirka ett minutt på hver side i panna. Gjenta med alle ballene.
Legg de ferdigstekte maistortillasene på en tallerk dekket av et håndkle, slik mykner de.
Server varme, eller bruk videre i matlagingen.
Hei!
Har du siden dette fuunnet noen plasser de selger masa harina i stavanger?
Nei 🙁
Mm, takk for spennende oppskrift! Hva serverer du i maislefsene på det nederste bildet?
Falafel 😀
Disse var helt nydelige! Smaken var noe helt annet enn noen tortillas jeg har laget hjemme før. Autentisk meksikansk.
Veldig kjekt å høre!