Ukemeny: Uke 30, 2014

Tema: Middag på lite kjøkken.

Det er sommertid, og mange er i hytter og ferieleiligheter med mindre kjøkkenfasiliteter enn til vanlig. Men fortvil ikke! Her har du en ukemeny som kan lages på to kokeplater (eller mindre) og uten stekeovn.

Mandag: Indisk linsestuing med mungbønner

Linsestuing i en gryte! Synes du det er mye med tre ulike bønner/linser klarer du deg uten mungbønner eller chana dal, så lenge du har i mer av den andre. Har du en ekstra kokeplate kan du koke ris til, eller steke papadums.

Alle ingrediensene får du kjøpt i internasjonale matbutikker – husk tørka bønner og linser, ikke hermetiske.

Tirsdag: Verdens enkleste pasta

Beviset på at enkelt veldig ofte er best! Her er det råvarene som gjelder – har du høy kvalitet på de så får du høy kvalitet på retten. Har du kun en kokeplate så gjør du klart alt uten pastaen først, for deretter å koke pasta. Når den er ferdig blander du sammen alt slik at det hele blir kokende varmt.

Onsdag: Rå squashruller

Noen grønnsaker og en god kniv så er halve jobben gjort!

Torsdag: Spinatcurry

Kjempegod curry med chana dal, ingrediensene har du igjen fra mandag, eller du kan stikke innom en internasjonal matbutikk. Retten lages i en gryte, og har du en ekstra stekeplate så vet du at det er ris som gjelder.

Fredag: Nudler i peanøttsaus

Jepp, en stekeplate er alt som skal til. Her koker vi nudler og gjør klar grønnsaker hver for seg, til det til slutt går i den samme pannen med god saus. Kjempegodt, og overraskende enkelt.

Lørdag: Kikert- og søtpotetcurry

Du kan bruke en gryte og en stekepanne parallelt her, men har du bare en kokeplate så går det fint å ta det i omganger også. Retten trenger egentlig ikke noe mer tilbehør, men litt ris eller papadums er jo alltid godt til.

Søndag: Kremet tomatsuppe

Det er en mulig showstopper i denne en gryte-retten, og det er cashewkremen. Den krever nemlig en food processor eller blender. Som erstatning kan du heldigvis bruke matfløte av soya eller havre, men jeg anbefaler nøttene om du kan.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *