

Mangosalat
Herlig middagstilbehør med mango, chili og sukkererter.
Denne oppskriften fikk jeg hos Elin Larsen, som blogger om hjemmelaget mat med rene ingredienser. Jeg serverer den gjerne til falafel eller taco, der den bidrar med både sødme, konsistens, godt fett og god smak.
Ingredienser:
-
- 0,5 rød chili
-
- 1 kvast mynte
-
- 0,5 sitron
-
- 2 spiseskjeer olivenolje
-
- Salt og pepper
-
- 1 mango
-
- 1 avokado
-
- en håndfull sukkererter
Framgangsmåte:
Skjær chili i ringer, finhakk mynte. Press ut sitronsaften i en bolle, rør inn olivenolje, chili og mynte. Smak til med salt og pepper.
Skjær mango og avokado i terninger, skjær sukkerertene i grove biter.
Bland mango, avokado og sukkererter i dressingen. Sett kaldt fram til servering.
NB:Avokadobitene blir brune dersom de ikke dekkes skikkelig av dressingen, så om du har i for lite sitronsaft så anbefaler jeg å vente med å ha i avokado til rett før servering.