Kokosparfait med sjokolade

Herlig dessert med sjokolademousse, kokoskrem og friske bær.


“Hvis jeg gifter meg skal jeg servere denne i bryllupet” sa en av gjestene mine i ren glede da jeg serverte denne desserten. Veldig hyggelig tilbakemelding det, og jeg tror virkelig ikke hun vet hvor lettvint den egentlig er å lage.

Alt du trenger er en pakke silketofu og en boks kokosmelk (ikke lettversjon), deretter kan du bruke ingredienser de fleste har i hus til å trylle sammen desserten.

PS: Kokosmelken må settes kaldt før desserten lages. Minst en time, helst mer. Dette er fordi vi trenger at den skiller seg, og det øverste fettlaget stivner.

Ingredienser:

    • 200 gram vegansk sjokolade
    • 1 pakke silketofu
    • 2 spiseskjeer kakaopulver
    • 2 spiseskjeer sukker
    • 1 boks kokosmelk
    • 1 spiseskje meli
    • 1 teskje vaniljeekstrakt
    • Friske bær

Framgangsmåte:

Smelt sjokoladen i vannbad.

Ha smeltet sjokolade, silketofu, kakaopulver og sukker i en food processor eller blender og kjør til du har en jevn masse.

Åpne kokosmelkboksen. Det harde laget i toppen skjærer du ut med en skje og legger i en egen bolle. Dette skal vispes til krem. Ha cirka en desiliter av kokosvannet nederst i boksen over i food processor eller blenderen. Kjør det videre til alt er helt jevnt.

Finn fram fire porsjonsglass og fordel sjokolademoussen i bunnen av de.

Visp kokoskremen stiv med melis og vaniljekstrakt. Fordel denne over sjokolademoussen (du kan eventuelt ha den over i en sprøytepose først for å gjøre det litt penere).

Sett kaldt slik at det stivner. Topp med bær før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *