vegansk bananis oppskrift

Bananispinner

Lettvinte og sunnere hjemmelagde ispinner.

Banan – for en frukt! Ikke bare bruker vi den til å lage herlig hjemmelaget “softis”, den gjør seg også kjempegod som ispinne.

Skrell den, skjær den i to, dekk den med pynt og frys den ned – så enkelt er det. “Isen” er klar etter en time i fryseren, og har du en sunnere, hjemmelaget og kjempegod ispinne.

Når det kommer til pynt så er det kun fantasien som setter grenser. Oppkuttet frukt går fint, små marshmallows, frø, nøtter, sjokoladestrø og kokos er noen av mine favoritter. Kommer du på noe eget så last gjerne opp på Instagram med hashtag #vegetarbloggen – så kan vi få sett kreativiteten der ute!

Ingredienser til seks ispinner:

    • 3 modne bananer
    • 100 gram vegansk sjokolade
    • 1 spiseskje kokosolje
    • Litt vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
    • Pynt – for eksempel kokos, oppkutta mandler og vegansk kakepynt

I tillegg trenger du 6 pinner – kjøp egne til ispinner i hobbybutikker eller bruk spisepinner, grillspyd, bambuspinner eller noe sånt.

Framgangsmåte:

Skrell bananene. Skjær de i to og frys de.

Smelt sjokolade, kokosolje og vaniljeekstrakt i vannbad.

Sett fram tallerker med pynt og dekk en plastform (eller noe annet passende til frysing) med bakepapir.

Fest en pinne i hver bananbit. Vend bananen i sjokolade slik at den blir godt dekket. Bruk gjerne en spiseskje til hjelp.

Vend bananen i pynt, legg den deretter i formen.

Gjenta med alle bananbitene.

Frys ned, minst en time – men ispinnene holder seg godt i mange uker i fryseren.

Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *