Glutenfrie chocomint cupcakes

Mmm mmm mmm.

Glutenfritt og vegansk trenger ikke være noe tørt og smakløst! Her lager vi supersaftige sjokoladecupcakes og topper de med glasur med masse frisk mynte, en god sjokoladebit og et aldri så lite mynteblad på toppen.

For en enda grønnere glasur kan du ha i et par dråper konditorfarge. Har du små sjokoladeknapper istedenfor en sjokoladeplate kan du blande disse i glasuren istedenfor å ha de på toppen, det ser litt kulere ut.

Ingredienser:

    • 2 spiseskjeer linfrø
    • 2 desiliter vann
    • 2,5 desiliter soyamelk
    • 1 spiseskje eplesidereddik
    • 1 desiliter rapsolje
    • 2 desiliter sukker
    • 1 teskje vaniljeekstrakt
    • 2 desiliter rismel
    • 1,25 desiliter kikertmel
    • 1,25 desiliter kakaopulver
    • 1,5 teskje natron
    • Litt salt

Mynteglasur

    • 4-5 kvaster mynte
    • 150 gram vegansk margarin
    • 4-5 desiliter melis

Pynt:

    • 50 gram vegansk sjokolade
    • Friske mynteblader

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Knus linfrøene i en kaffekvern eller lignende. Ha de i en liten skål, hell over halvparten av vannet. Resten av vannet koker du opp.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå i fem minutter slik at det tykner. Tilsett linfrøblandingen, rapsolje, sukker og eplesidereddik og visp det hele sammen.

Ha i rismel, kikertmel, kakaopulver, natron og salt og visp det hele sammen til du har en helt jevn røre. Visp til slutt inn det kokende vannet, nå skal røren være ganske tyntflytende.

Fordel røren i formene og stek i 25 minutter. Avkjøl.

Mynteglasur:

Kjør mynte i en food processor eller blender til den er helt knust. Ha i margarin, spe med melis til du får en fin og smørbar glasur. Spe eventuelt med en spiseskje soyamelk om det blir for tørt.

Ha glasuren over i en sprøytepose.

Montering og pynting:

Ha godt med glasur på hver cupcake. Topp med en sjokoladebit og et mynteblad.

Server med en gang. Er det litt tid fram til servering så venter du med myntebladene.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *