Rå totopos

“Tortillachips” av gulrot servert med hjemmelaget guacamole.

Totopos er en vanlig forrett på meksikanske restauranter, ja ofte kommer den på bordet helt av seg selv. Tortillachips med dip – gjerne salsa og/eller guacamole. I Norge refererer en ofte til denne retten når en bestiller nachos.

(Da jeg jobbet på en forferdelig meksikansk restaurant i Stavanger for noen år siden, så pleide alle servitørene alltid å gjøre seg vanskelige når folk ba om nachos, og bestille retten med tortillachips gratinert med kjøtt og ost, selv om det var åpenbart at gjestene mente at de ville ha totopos. Så det er greit å vite forskjellen i tilfelle du møter på vanskelige servitører en gang)

Her har vi laget en rå variant – kjempegod guacamole servert med skiver av gulrot. Gulrotskivene er sunne og gode, og du savner ikke de sprøstekte maistortillasene en eneste gang. Helt på toppen har jeg i litt kjerner fra et granateple, fordi det er godt og litt fordi de knaser.

Ok, en til historie fra restauranten før oppskriften kommer.

Gjest:? Eg ska ha ein nachos uten den grønna driden.
Servitør:? Det går helt fint, vi serverer ikke grønn drid her.

Ingredienser:

    • 0,5 tomat
    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • 2 gode kvaster koriander
    • 0,5 lime
    • 2 avokado
    • Litt salt
    • 2 store gulrøtter, eventuelt flere små
    • 0,5 granateple

Framgangsmåte:

Vi starter med å lage guacamolen. Rens tomat, sjalottløkg og hvitløk og ha i en food processor eller blender. Grovhakk koriander og ha i, press limesaften i og.

Skjær avokadoene i to. Bruk en spiseskje til å fjerne steinene. Bruk samme spiseskjeen til å få ut innmaten, ha den over i food processoren/blenderen.

Kjør til du har en helt jevn røre. Juster smaken med salt.

Skjær gulrøtter i avlange skiver.

Ta kjernene ut fra granateplet.

Legg guacamolen i en skål, sett gulrotskivene opp langs kantene, dryss granatkjernene over. Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *