

Rå trifle med skogsbær
Sunn og god rå dessert uten spesialingredienser.
Lag av friske skogsbær, nøttebasert krem og crunchy mandler er en super kombinasjon som trifle.
I denne rå desserten bruker vi ingredienser du får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker i Norge.
Mandlene skal ligge i bløt noen timer, men utenom akkurat det går dette raskt å lage.
Ingredienser:
-
- 2,5 desiliter mandler
-
- 4 dadler
-
- 1 appelsin
-
- Eventuelt litt agavesirup og/eller mandelekstrakt
-
- 2 desiliter skogsbær
-
- Litt frisk mynte til servering
Framgangsmåte:
Bløtlegg nesten alle mandlene i godt med vann i et par timer. Hell av vannet, ha mandlene over i en food processor eller blender. Rens dadlene og ha i.
Kjør til du har en helt jevn masse, mandlene skal være helt knust.
Press i litt og litt appelsinsaft til det hele får en kremet konsistens. Smak eventuelt til med litt agavesirup eller mandelekstrakt.
Skjær de siste mandlene i skiver.
Anrett desserten i glass – nøttekrem først, deretter bær, til slutt mandler. Gjenta en gang. Mynte på toppen.