Rå trifle med skogsbær

Sunn og god rå dessert uten spesialingredienser.

Lag av friske skogsbær, nøttebasert krem og crunchy mandler er en super kombinasjon som trifle.

I denne rå desserten bruker vi ingredienser du får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker i Norge.

Mandlene skal ligge i bløt noen timer, men utenom akkurat det går dette raskt å lage.

Ingredienser:

    • 2,5 desiliter mandler
    • 4 dadler
    • 1 appelsin
    • Eventuelt litt agavesirup og/eller mandelekstrakt
    • 2 desiliter skogsbær
    • Litt frisk mynte til servering

Framgangsmåte:

Bløtlegg nesten alle mandlene i godt med vann i et par timer. Hell av vannet, ha mandlene over i en food processor eller blender. Rens dadlene og ha i.

Kjør til du har en helt jevn masse, mandlene skal være helt knust.

Press i litt og litt appelsinsaft til det hele får en kremet konsistens. Smak eventuelt til med litt agavesirup eller mandelekstrakt.

Skjær de siste mandlene i skiver.

Anrett desserten i glass – nøttekrem først, deretter bær, til slutt mandler. Gjenta en gang. Mynte på toppen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *