

Eplejuice med en boost
Søt og god juice med litt ekstra vitaminer.
Eplejuice er en klassiker til frokost i de norske hjem, men da veldig ofte fra kartong. Hjemmelaget juice smaker utrolig mye bedre, spesielt når den er helt nypresset. Her har vi i litt agurk (det er mye god væske fra agurk) samt spinat, som er en glimrende vitaminkilde.
Spinat er nemligkilde til folat, vitamin K og vitamin A i form av karotenoider. Den er også en kilde til riboflavin, vitamin C, kalsium, jern og en rekke antioksidanter og fytokjemikalier. Grønnsaken smaker ikke så mye, og passer derfor godt å blande i juice og smoothies for litt ekstra næring uten at den totale smaken blir så påvirket.
Ingredienser til to store glass:
-
- 4 epler
-
- 1 agurk
-
- 100 gram spinat
Framgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en juicer og kjør på. server med en gang, gjerne med noen isbiter og en sitronskive.