Eplejuice med en boost

Søt og god juice med litt ekstra vitaminer.

Eplejuice er en klassiker til frokost i de norske hjem, men da veldig ofte fra kartong. Hjemmelaget juice smaker utrolig mye bedre, spesielt når den er helt nypresset. Her har vi i litt agurk (det er mye god væske fra agurk) samt spinat, som er en glimrende vitaminkilde.

Spinat er nemligkilde til folat, vitamin K og vitamin A i form av karotenoider. Den er også en kilde til riboflavin, vitamin C, kalsium, jern og en rekke antioksidanter og fytokjemikalier. Grønnsaken smaker ikke så mye, og passer derfor godt å blande i juice og smoothies for litt ekstra næring uten at den totale smaken blir så påvirket.

Ingredienser til to store glass:

    • 4 epler
    • 1 agurk
    • 100 gram spinat

Framgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en juicer og kjør på. server med en gang, gjerne med noen isbiter og en sitronskive.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *