

Rå burrito
Sunn og god rå mat som du lager på ti minutter.
Raw food –vegansk mat som ikke er varmebehandlet over cirka 40 grader (raw food gjengen er litt uenige om hvor denne grensen går), og i dette tilfellet ikke varmebehandlet i det hele tatt – er ekstra sunt, ekstra miljøvennlig og kan være ekstra godt.
Her lager vi burritos, helt ulike vanlige burritos, men med gode smaker av blant annet koriander, lime og avokado.
Blader av hjertesalat erstatter tortillaen, og vi fyller disse med hjemmelaget guacamole og salsa. Veldig god snack, veldig sunt, og lettvint å lage. Du trenger bare ti minutter her før du har mat på bordet.
Ingredienser:
-
- 2 tomater
-
- 1 sjalottløk
-
- 1 hvitløksfedd
-
- 3-4 kvaster koriander
-
- 0,5 lime
-
- Litt havsalt
-
- 2 avokadoer
-
- 1 hjertesalat
Framgangsmåte:
Skjær tomatene i to, skjær av det harde stilkfestet.
Skjær av skallet på sjalottløken og hvitløksfeddet.
Grovhakk koriander.
Ha tomater, sjalottløk, hvitløk og koriander i en food processor eller blender. Press i limesaften og ha i litt salt.
Har du “pulse”-funksjon kan du bruke denne, hvis ikke kjører du maskinen veldig raskt, bare akkurat slik at tomatene knuses.
Hell tre fjerdedeler av sausen over i en bolle. Rens avokadoene og ha over i food processoren/blenderen sammen med resten av sausen. Kjør det hele til du har en helt jevn guacamole.
Bruk bladene av hjertesalaten som “tortillaer”, fyll hver med en spiseskje salsa og en spiseskje guacamole. Gjenta til det er tomt for sauser. Server med en gang.