

Kladdkaka
Svensk sjokoladespesialitet.
En av mine favorittfolk for tiden er svensk, og han er veldig ivrig på å misjonere om “fika” – svenskenes geniale tradisjon med kake og kaffe. Favoritten er visst kladdkaka, så det var bare et tidsspørsmål før jeg måtte veganisere denne svenske spesialiteten.
Dette er altså en sjokoladekake som er “kladdat” i midten, altså ikke helt gjennomstekt, nesten som en brownie. Den skal visst serveres med vispet krem til, men jeg tør å prøve meg med en kule vaniljeis istedenfor. Ikke si det til noen!

Ingredienser:
-
- 1,5 desiliter soyamelk
-
- 2 desiliter hvitt sukker
-
- 0,5 desiliter brunt sukker
-
- 1 desiliter solsikkeolje
-
- 1 teskje vaniljeekstrakt
-
- 2,5 desiliter hvetemel
-
- 4 spiseskjeer kakaopulver
-
- 2 teskjeer bakepulver
-
- Litt salt
-
- 50 gram veganske sjokoladeknapper (eller vanlig sjokolade i små biter)
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 150 grader. Smør og mel en springform med diameter på 20-22 centimeter.
Visp sammen soyamelk, sukker, solsikkeolje og vaniljeekstrakt. Sikt inn hvetemel, kakaopulver, bakepulver og salt, og visp det hele raskt sammen til en jevn røre.
Vend inn sjokoladeknappene.
Hell røren over i formen og sett i ovnen. Bak i 30-40 minutter, avhengig av hvor myk du vil ha den i midten.
Et godt melisdryss over kaken er bra.

Server varm eller avkjølet, gjerne sammen med vispet krem eller vaniljeis.
