Banoffee cupcakes

Cupcakes med karamelldynka bananer og kokoskrem.


Disse er fabelaktige! Rett og slett. Her er det så mye godt at det er vanskelig å vite hvor jeg skal begynne. Jo, vi begynner med en banan i kakerøren. Dette gjør bunnen saftig, den holder godt sammen, og den får ekstra sødme i smaken.

Over legger vi bananer som er kokt i karamell, disse minner en del om desserten de fleste sverger til på kinarestauranter. Over der legger vi nypisket kokoskrem, som igjen toppes med mer karamell og litt kakao.

Ingredienser:

    • 2 desiliter soyamelk
    • 1 teskje eplesidereddik
    • 1 godt moden banan
    • 0,75 desiliter rapsolje eller solsikkeolje
    • 2 desiliter sukker
    • 3 desiliter hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • Litt salt

Karamelldynka bananer:

    • 2,5 desiliter brunt sukker
    • 2 spiseskjeer sirup
    • 3 spiseskjeer soyamelk
    • 3-4 bananer

Topping:

    • Kakaopulver

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 10 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå noen minutter til det klumper seg litt.

Mos inn bananen. Rør deretter inn rapsolje og sukker.

Sikt inn hvetemel, bakepulver og salt og visp det hele raskt sammen.

Fordel røren i formene, bak i 15-20 minutter, til kakene begynner å bli gylne på toppen. Avkjøl.

Karamelldynka bananer:

Rør sammen sukker, sirup og soyamelk i en gryte. La det sakte koke opp, og la det putre i 5-10 minutter.

Skjær bananene i skiver og ha i.

Legg fram et dobbelt lag aluminiumsfolie på benken. Når bananene begynner å mykne løfter du de opp med en hullsleiv og legger til avkjøling på folien.

Spar på resten av sausen.

Topping og montering:

Legg bananbiter over kakene.

Ha en spiseskje kokoskrem over.

Topp med karamellsaus og dryss litt kakaopulver helt på toppen (bruk en sikt om du har).

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *