Byeainetu Alicha

Poteter og gulrot på etiopisk.

Oppskriften er stjålet av min gode venn Yngve Ekern, som igjen har fått den fra en restaurant i Oslo som jeg ikke finner navnet på. Etiopisk er den i alle fall, og retten er mye bedre enn den ser ut.

Best smaker den sammen med injera, spinatsaus, linsestuing og ertestuing.

Ingredienser:

  • 4-5 medium/store poteter
  • 3 gulrøtter
  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 1 teskje gurkemeie
  • Salt
  • Eventuelt litt vann

Fremgangsmåte:

Kok opp vann i en gryte. Skrell potetene, skjær de i båter og kok de møre. Sil av vannet.

Skrell gulrøtter og skjær de i staver. Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Surr sjalottløk, hvitløk og gurkemeie. Ha i gulrot og la det surre et par minutter til. Ha til slutt i potetbitene, vend det hele sammen og la det stå til alt er mørt. Smak til med salt, og spe eventuelt med litt vann om det blir for tørt.

Server rykende varmt!

etiopiske-poteter1

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA ETIOPIA. 

2 Comments

  1. Denne har jeg laget flere ganger nå og er en hit hver gang! Lager den med injera og mesie wat. Takk for oppskriften!

    1. Mari Hult

      Utrolig kjekt å høre!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *