Gomin

Spinat har aldri smakt så godt før!

Dette er en etiopisk spinatsaus som passer kjempegodt med andre etiopiske retter. Sausen er også god med grillmat, typiske søndagsmiddager og med indiske retter.

Spinat er en super grønnsak forresten. Den er en god kilde til masse gode næringsstoffer, her får du blant annetfolat, vitamin K og vitamin A i form av karotenoider, samt riboflavin, vitamin C, kalsium, jern og en rekke antioksidanter og fytokjemikalier.

Ingredienser:

  • 300 gram frisk spinat
  • 2 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 grønn chili
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Grovhakk spinat. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær chili i tynne ringer.

Ha litt olje i en gryte. Varm opp til medium varme. Stek sjalottløk, løk og chili mykt. Rør inn spinaten og la det putre til den faller sammen.

Smak til med salt og pepper, la det stå under lokk på svak varme fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *