Kik Alicha

Etiopisk ertestuing – kjempegod til injera og linser.

Ingredienser:

  • 200 gram tørkede gule erter (disse finner du i vanlige dagligvarebutikker)
  • 2 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 1 teskjegurkemeie
  • 0,5 teskjemalt ingefær
  • 1 teskje salt
  • 3 desiliter vann

Framgangsmåte:

Bløtlegg ertene i vann over natten. Kok de deretter i nytt vann i en halvtime, eller til de begynner å bli møre men ikke myke. Sil av vannet.

Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, gurkemeie og ingefær, stek det til løken mykner.

Ha i erter, salt og vann og la det småkoke til du får en stuing. Mos de eventuelt litt med stavmikser for å få fortgang på det, men det er viktige at ertene blir gjennomkokte her.

Server varmt, gjerne med injera og etiopisk linsestuing.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ ETIOPISK MAT FINNER DU HER.

2 Comments

  1. Hei. Lurte på om du har oppskrift på poteter, gullerøtter og løk som ofte blir servert sammen med disse rettene på ethiopiske resturanger. Kjempe gode oppskrifter du har på bloggen din.

    1. Mari Hult

      Det har jeg faktisk – prøv denne: http://www.vegetarbloggen.no/2014/06/20/byeainetu-alicha/

      Og takk for fine ord 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *