Glutenfrie rocky road cupcakes

Nydelige cupcakes med sjokolade, peanøtt, karamell og marshmallows.

Veganske marshmallows er lettere og lettere å få tak i. Kjøp med fra spesialbutikker i utlandet (jeg anbefaler spesielt VX i London og Veganz i Tyskland), eller bestill fra nett. Både Veganlife og iHerb fører bra varer.

Ingredienser:

    • 2 spiseskjeer linfrø
    • 2 desiliter vann
    • 2,5 desiliter soyamelk
    • 1 spiseskje eplesidereddik
    • 1 desiliter rapsolje
    • 2 desiliter sukker
    • 1 teskje vaniljeekstrakt
    • 2 desiliter rismel
    • 1,25 desiliter kikertmel
    • 1,25 desiliter kakaopulver
    • 1,5 teskje natron
    • Litt salt

Glasur:

    • 150 gram vegansk margarin
    • 4 spiseskjeer peanøttsmør
    • 1 spiseskje karamellsaus eller lønnesirup
    • 1 spiseskje soyamelk
    • 4-5 desiliter melis

Pynt:

    • 50 gram vegansk sjokolade
    • 1 desiliter veganske marshmallows
    • 1 desiliter peanøtter
    • Vegansk karamellsaus

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer. Knus linfrøene i en kaffekvern eller lignende. Ha de i en liten skål, hell over halvparten av vannet. Resten av vannet koker du opp. Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå i fem minutter slik at det tykner.

Tilsett linfrøblandingen, rapsolje, sukker og eplesidereddik og visp det hele sammen. Ha i rismel, kikertmel, kakaopulver, natron og salt og visp det hele sammen til du har en helt jevn røre. Visp til slutt inn det kokende vannet, nå skal røren være ganske tyntflytende.

Fordel røren i formene og stek i 25 minutter.

Avkjøl.

Glasur:

Kjør margarin, peanøttsmør, karamellsaus og soyamelk jevnt i en food processor. Spe med melis til du har en fin, smørbar glasur. Ha over i en sprøytepose med stor tupp.

Pynting og montering:

Smelt sjokoladen i vannbad. Skjær eventuelt marshmallows i mindre biter.

Fordel godt med glasur på hver kake. Legg litt peanøtter og marshmallows over, topp med smeltet sjokolade og karamellsaus.

Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *