

Glutenfrie rocky road cupcakes
Nydelige cupcakes med sjokolade, peanøtt, karamell og marshmallows.
Veganske marshmallows er lettere og lettere å få tak i. Kjøp med fra spesialbutikker i utlandet (jeg anbefaler spesielt VX i London og Veganz i Tyskland), eller bestill fra nett. Både Veganlife og iHerb fører bra varer.
Ingredienser:
-
- 2 spiseskjeer linfrø
-
- 2 desiliter vann
-
- 2,5 desiliter soyamelk
-
- 1 spiseskje eplesidereddik
-
- 1 desiliter rapsolje
-
- 2 desiliter sukker
-
- 1 teskje vaniljeekstrakt
-
- 2 desiliter rismel
-
- 1,25 desiliter kikertmel
-
- 1,25 desiliter kakaopulver
-
- 1,5 teskje natron
-
- Litt salt
Glasur:
-
- 150 gram vegansk margarin
-
- 4 spiseskjeer peanøttsmør
-
- 1 spiseskje karamellsaus eller lønnesirup
-
- 1 spiseskje soyamelk
-
- 4-5 desiliter melis
Pynt:
-
- 50 gram vegansk sjokolade
-
- 1 desiliter veganske marshmallows
-
- 1 desiliter peanøtter
-
- Vegansk karamellsaus
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer. Knus linfrøene i en kaffekvern eller lignende. Ha de i en liten skål, hell over halvparten av vannet. Resten av vannet koker du opp. Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå i fem minutter slik at det tykner.
Tilsett linfrøblandingen, rapsolje, sukker og eplesidereddik og visp det hele sammen. Ha i rismel, kikertmel, kakaopulver, natron og salt og visp det hele sammen til du har en helt jevn røre. Visp til slutt inn det kokende vannet, nå skal røren være ganske tyntflytende.
Fordel røren i formene og stek i 25 minutter.
Avkjøl.
Glasur:
Kjør margarin, peanøttsmør, karamellsaus og soyamelk jevnt i en food processor. Spe med melis til du har en fin, smørbar glasur. Ha over i en sprøytepose med stor tupp.
Pynting og montering:
Smelt sjokoladen i vannbad. Skjær eventuelt marshmallows i mindre biter.
Fordel godt med glasur på hver kake. Legg litt peanøtter og marshmallows over, topp med smeltet sjokolade og karamellsaus.
Server!