Søtpotetnachos

Thailandsk vri på fredagsnachosen!

Vi elsker nachos. Her bytter vi ut de sprøstekte maischipsene med ovnsstekte skiver av søtpotet. Det er litt sunnere, smaken er herlig og det metter bedre.

Over søtpotetchipsen har vi en varm peanøttsaus, samt biter av fersk avokado, limebåter og litt flere peanøtter. Topp gjerne med litt koriander og chili om du tør, eventuelt ringer av vårløk i tillegg.

Ingredienser til to porsjoner:

    • 1 stor søtpotet, eventuelt to små
    • Litt olje til steking
    • Salt og pepper
    • 1 desiliter peanøttsmør
    • 0,5 desiliter vann
    • 1 spiseskje hvitvinseddik eller eplesidereddik (eventuelt riseddik)
    • 2 spiseskjeer soyasaus
    • 1 spiseskje ristet sesamolje
    • 0,5 spiseskje lønnesirup
    • 1 avokado
    • 1 lime
    • Peanøtter

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell søtpoteten(e) og skjær i tynne skiver. Det er viktig at skivene har så jevn tykkelse som mulig, hvis ikke vil de tynneste bli brent før de tykkeste er ferdigstekt.

Gni inn bakepapiret med litt olje. Fordel potetskivene over. Dryss litt olje på toppen, samt salt og pepper.

Sett i ovnen, stek i 10 minutter, ta ut brettet og snu potetene, stek i 10 minutter til, eventuelt litt kortere om det begynner å bli sorte kanter.

Visp sammen peanøttsmør, vann, eddik, soyasaus, sesamolje og lønnesirup i en liten gryte. Varm det langsomt opp mens du visper jevnlig. Sausen kan godt småkoke litt, da vil den tykne og.

Skjær avokado i terninger, lime i skiver.

Legg søtpotetchipsen i porsjonsskåler. Topp med peanøttsaus, avokado, lime og peanøtter. Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *