Søtpotetkake med peanøttglasur

Gulrotkake uten gulrot.

Jeg hadde lyst å lage en sunnere kake og jeg hadde rester av kokt søtpotet. Her er resultatet.

Kaken kan lages helt sukkerfri, men da trenger du modne og søte bananer. Smak deg gjerne fram selv med sukker i oppskriften.

Ingredienser:

    • 3,5 desiliter soyamelk
    • 2 teskjeer eplesidereddik
    • 2 bananer
    • 1 kokt søtpotet (liten, eventuelt en halv medium)
    • 0,5 desiliter nøytral matolje
    • 2 spiseskjeer peanøttsmør
    • 5 desiliter hvetemel, fint eller sammalt
    • 1 teskje bakepulver
    • 1 teskje natron
    • 0,5 teskje salt
    • 0,5 teskje kanel
    • 0,5 teskje nellik
    • 0,5 teskje kardemomme
    • 0,5 teskje muskat
    • 0,5 teskje ingefær
    • Eventuelt 1 desiliter sukker
    • 1 teskje vaniljeekstrakt

Peanøttglasur:

    • 1 desiliter peanøttsmør
    • 0,5 desiliter vann
    • 1 teskje vaniljeekstrakt
    • 1-2 desiliter melis (bruk sukrinmelis om du vil ha kaken uten sukker.

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en medium ildfast form med bakepapir.

Rør sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå noen minutter slik at det klumper seg litt.

Mos inn bananene og søtpoteten. Rør deretter inn olje og peanøttsmør.

Mål opp mel, bakepulver, natron, salt, kanel, nellik, kardemomme, muskat og ingefær og ha i. Visp det hele raskt sammen. Smak eventuelt til med sukker. Rør inn vaniljeekstrakt helt til slutt.

Hell røren over i formen. Bak i 30-35 minutter til kaken består trepinnetesten.

Avkjøl helt før pynting.

Peanøttglasur:

Rør sammen alle ingrediensene til du har en jevn glasur. Fordel utover den avkjølte kaken.

Oppbevares i kjøleskap (eller serveres med en gang).

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *