Mandelflan

Meksikansk karamellpudding med smak av kanel og mandler. 

Ingredienser: 

    • 8 desiliter mandelmelk
    • 2 spiseskjeer pilerotpulver/arrowroot 
    • 1,5 teskje agarflak
    • 1 desiliter lønnesirup
    • 1 teskje vaniljeekstrakt
    • 1 teskje kanel
    • Eventuelt litt gurkemeie (for gulfargen)
    • Litt salt
    • Vegansk karamellsaus

Framgangsmåte: 

Ha 1 desiliter av mandelmelken i en liten kopp eller skål og rør ut pilerotstivelsen i den. Sett til sides.

Ha resten av mandelmelken i en gryte, dryss agarflakene over. La det stå noen minutter. Rør inn lønnesirup, vaniljeekstrakt, kanel, gurkemeie (kan sløyfes) og salt.

La det hele koke opp mens du visper jevnlig. La det småkoke i cirka 10 minutter. Det er viktig med litt lang koketid slik at agarflakene løser seg helt opp.

Visp inn mandelmelken med pilerot, og la det hele småkoke litt til mens du visper jevnlig. Pass på at det ikke brenner seg i bunn!

Etter kort tid merker du at det tykner, ta da gryten av varmen.

Hell karamellsaus i bunn og langs kantene av silikonformer (eller andre dessertformer). Hell den tykna flanblandingen over.

Sett kaldt slik at det stivner, dette tar et par timer.

Hvelv over på en tallerken før servering.Smaker godt med bær til, eventuelt litt pisket havrekrem.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *