Sunne havrekjeks

Sunne cookies! Så lurt!

Her bruker vi grovt mel, naturlig søtning og kjempesunne chiafrø til å holde det hele sammen. Disse kan du ta både en og to og tre av med god samvittighet.

Tykkelsen på kjeksene avhenger en del av hvor mye fett du har i i forhold til hvor mye tørt. Har du i ekstra havregryn blir de fastere og holder bedre på fasongen, mens litt ekstra margarin gir tynne, sprø kjeks. Prøv deg gjerne fram etter hva du liker best.

Ingredienser: 

    • 1,5 spiseskjeer chiafrø
    • 4 spiseskjeer vann
    • 1 desiliter vegansk margarin eller kokosolje
    • 1 desiliter kokossukker (eventuelt vanlig sukker)
    • 1 teskje vaniljeekstrakt
    • 0,5 teskje bakepulver
    • Bittelitt salt
    • 1 desiliter sammalt mel
    • 2 desiliter havregryn (ikke lettkokte)
    • 1 desiliter makadamianøtter
    • 1 desiliter sjokoladeknapper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Bløtlegg chiafrøene i vannet. La det stå i fem minutter

Visp margarin/kokosolje og sukker sammen. Rør inn vaniljeekstrakt og chiafrøblanding.

Rør sammen bakepulver, salt, mel og havregryn. Vend det inn i de våte ingrediensene.

Grovhakk nøttene. Vend de og sjokoladeknappene inn i røren.

Bruk en spiseskje til å fordele deigen utover på stekebrettet. Husk godt mellomrom mellom kjeksene, de utvider seg i ovnen.

Stek i 10-12 minutter. Avkjøl litt på brettet, overfør de deretter til en rist.

Holder seg i en tett beholder i opp mot en uke, men smaker aller best nystekte.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *