Stekte nudler med peanøtter

Rask og lettvint rett med nudler i rød curry. 

I denne retten kan du bruke opp nudelretter fra i går, eller du kan koke nye nudler. De fleste typer nudler går kjempefint her, så lenge de er veganske er vi fornøyde.

Ingredienser: 

    • 1 centimeter ingefær
    • 1 hvitløksfedd
    • 1 sjalottløk
    • 1 rød chili (eventuelt chiliflak)
    • 2 gulrøtter
    • 0,5 squash
    • 0,5 brokkoli
    • 2 spiseskjeer olje til steking
    • 1 spiseskje rød karripasta
    • 1 teskje spisskummen
    • 0,5 teskje røkt paprikapulver
    • Cirka 400 gram kokte nudler
    • 2 desiliter kokosmelk
    • 2 desiliter hermetiske tomater
    • 2 spiseskjeer peanøttsmør
    • 1 spiseskje soyasaus
    • Peanøtter og lime til servering

Framgangsmåte: 

Finhakk ingefær, hvitløk og sjalottløk. Skjær chili i ringer. Skjær gulrøtter og squash i tynne strimler og skjær brokkoli i buketter.

Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i karripasta og la den surre et par minutter. Ha i spisskummen og røkt paprikapulver og rør det sammen.

Ha i ingefær, hvitløk, sjalottløk, chili, gulrøtter, squash og brokkoli og stek det i 10 minutter, til alt er blankt og litt mykt. Vend på grønnsakene underveis.

Ha i nudler og vend alt sammen uten å knuse for mange nudler.

Rør sammen kokosmelk, tomater, peanøttsmør og soyasaus. Hell blandingen over i pannen og vend den sammen med nudlene. La det småkoke til det er rykende varmt.

Finhakk peanøtter og skjær lime i båter.

Server nudlene rett fra pannen, dryss peanøtter over og server med limebåter.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *