

Indisk ris med peanøtter
Festris!
Denne risretten smaker fantastisk av indisk krydder. Du kan servere den som tilbehør, eller tilsette masse grønnsaker og servere den som hovedrett.
Ingredienser:
-
- Olje til steking
-
- 1 teskje kanel
-
- 0,5 teskje kardemomme
-
- 0,5 teskje nellik
-
- 0,5 teskje fenikkelfrø
-
- Litt salt
-
- 2,5 desiliter ris
-
- 5 desiliter vann
-
- 2 laurbærblad
-
- 1 centimeter ingefær
-
- 1 sjalottløk
-
- 2 teskjeer chilipulver (kashmiri om du har)
-
- 0,5 teskje spisskummen
-
- 1 teskje gurkemeie
-
- 2 desiliter peanøtter
Framgangsmåte:
Varm opp oljen i en gryte. Ha i kanel, kardemomme, nellik, fenikkelfrø, salt og ris og fres det i et par minutter. Ha i vann og laurbærblad og la det koke opp.
La det småkoke et par minutter under lokk, ta deretter av varmen på gryten og la det stå i 20 minutter til risen er ferdig. Fisk ut laurbærbladene.
Varm opp litt mer olje i en stekepanne.
Riv ingefær og finhakk sjalottløk.
Ha ingefær, sjalottløk, chilipulver, spisskummen og gurkemeie i pannen og surr et par minutter.
Grovhakk mynte og koriander.
Vend sammen ris, ingefær- og sjalottløkblanding, mynte, koriander og peanøtter. Server rykende varmt.