Indisk ris med peanøtter

Festris!
Denne risretten smaker fantastisk av indisk krydder. Du kan servere den som tilbehør, eller tilsette masse grønnsaker og servere den som hovedrett.

Ingredienser: 

    • Olje til steking
    • 1 teskje kanel
    • 0,5 teskje kardemomme
    • 0,5 teskje nellik
    • 0,5 teskje fenikkelfrø
    • Litt salt
    • 2,5 desiliter ris
    • 5 desiliter vann
    • 2 laurbærblad
    • 1 centimeter ingefær
    • 1 sjalottløk
    • 2 teskjeer chilipulver (kashmiri om du har)
    • 0,5 teskje spisskummen
    • 1 teskje gurkemeie
    • 2 desiliter peanøtter

Framgangsmåte: 

Varm opp oljen i en gryte. Ha i kanel, kardemomme, nellik, fenikkelfrø, salt og ris og fres det i et par minutter. Ha i vann og laurbærblad og la det koke opp.

La det småkoke et par minutter under lokk, ta deretter av varmen på gryten og la det stå i 20 minutter til risen er ferdig. Fisk ut laurbærbladene.

Varm opp litt mer olje i en stekepanne.

Riv ingefær og finhakk sjalottløk.

Ha ingefær, sjalottløk, chilipulver, spisskummen og gurkemeie i pannen og surr et par minutter.

Grovhakk mynte og koriander.

Vend sammen ris, ingefær- og sjalottløkblanding, mynte, koriander og peanøtter. Server rykende varmt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *