Raita

Herlig yoghurtdip med mynte og chili. 

Raita
RAITA: Frisk og god dip, veldig bra til indisk mat.

Raita passer utmerket til indiske gryteretter eller kun som en enkel saus til papadums eller nan.

Ingredienser: 

  • 1 agurk
  • 1 teskje salt
  • 2 kvaster mynte
  • 0,5 grønn chili
  • 2,5 desiliter soyayoghurt

Framgangsmåte: 

Skrell agurken. Riv innmaten på et grovt rivjern.

Pakk ren revne agurken inn i en ren kjøkkenklut og press ut vann forsiktig. Legg det deretter på en tallerken og hell over saltet – det vil også skille ut en del vann.

Grovhakk mynte, finhakk chili.

Bland sammen mynte, chili og soyayoghurt i en bolle. Smak eventuelt til med mer mynte.

Vend inn agurken til slutt. Sett kaldt fram til servering.

Raita1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ DIPPER OG SAUSER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *