

Sjokoladeboller
Saftige hveteboller fylt og dekket av sjokolade.
Ingredienser til 16 boller:
-
- 500 gram hvetemel
-
- 100 gram sukker
-
- 0,5 teskje salt
-
- 1 teskje malt kardemomme
-
- 0,5 teskje bakepulver
-
- 100 gram vegansmør
-
- 3,5 desiliter soyamelk
-
- 50 gram fersk gjær
-
- 200 gram veganske sjokoladeknapper + ekstra til pynt
-
- Soyamelk til pensling
Framgangsmåte:
Rør sammen hvetemel, sukker, salt, kardemomme og bakepulver i en bolle. Smuldre i margarin.
Varm opp melken til fingervarme. Smuldre i gjæren og la det stå i fem minutter slik at gjæren begynner å boble.
Hell det våte over i det tørre og elt det godt, gjerne med kjøkkenmaskin med eltekrok. Fem til ti minutter burde holde.
Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
Ha deigen på bakebordet og elt den sammen. Del den opp i tre like store emner. Flat de ut litt og hell på sjokoladeknappene.
Vend hvert emne sammen, rull de deretter ut til pølser som du deler opp i mindre emner, cirka 16 til sammen.
Trill ut boller. Plasser på stekebrett dekket med bakepapir.
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Etterhev bollene dekket med plast eller et rent kjøkkenhåndkle i 30-45 minutter, til de har økt en del i størrelse.
Pensle med soyamelk.
Bak bollene i 10 minutter.
Avkjøl på rist.
Smelt litt sjokolade i vannbad. Ha over i en sprøytepose med liten tupp, fordel sjokoladen over bollene.
Server!