

Vegansk bløtkake
Sukkerbunn med mandler dekkes av masse krem, blåbær og bringebær.
Luftige sukkerbunner helt uten egg og meieriprodukter pyntes med bær og like luftig soyakrem. Dette er en skikkelig festkake!
Ingredienser:
- 1 desiliter rapsolje
- 0,5 desiliter soyayoghurt
- 2 desiliter soyamelk
- 2 teskjeer mandelestrakt
- 2 desiliter sukker
- 2,5 desiliter hvetemel
- 1 desiliter mandelmel
- 1,5 teskje bakepulver
- Litt salt
Krem og pynt:
- 1 pakke vispbar soyakremfløte
- 2 teskjeer sukker
- 1 desiliter vegansk vaniljepudding (for eksempel Alpro sin vaniljedessert)
- 150 gram blåbær
- 150 gram bringebær
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel to springformer med diameter på 18-20 centimeter.
Visp sammen olje, yoghurt, melk og mandelekstrakt i en bolle. Mål opp de tørre ingrediensene og sil dem over i de våte. Visp det hele raskt sammen, og fordel i formene. Bak i 25-30 minutter, bruk trepinnetesten for å se om kakene er ferdig.
Avkjøl.
Krem og pynt:
Visp kremfløte og sukker til du har en helt stiv krem. Ta ut en tredjedel og vend inn vaniljepuddingen.
Legg den ene kakebunnen på et fat.

Fordel vaniljekremen over.

Dekk med noen bær.

Legg den andre kakebunnen over bærene.

Ha resten av kremen over og inntil kanten.

Topp med resten av bærene.

Avkjøl fram til servering.
Hei!
E det viktig at man bruker mandelmel?
Jeg synes at kaken blir best da – men vil anta at det går fint med hvetemel også 🙂
Er bunnen slik at jeg kan bruke en form og dele den i to? Eller er den for myk?
Det mener jeg skal gå helt fint!
Går det greit å fryse denne kakebunden, eller er ikke det å anbefale?
Det mener jeg at skal gå helt fint 🙂
Supert, takk for svar!