Restaurantanbefaling: Cabslam, Berlin

Dekadent brunch og middag ved kanalen i hippe Neukölln.


I en by stappfull av veganske alternativer alle skandinaver har vært innom minst én gang før, er Cabslam – eller California Breakfast Slam – i Neukölln et nytt tilskudd til den utypiske Berlin-veggisen. På samme måte som restauranten Kopps skiller seg ut ved å rette seg mot et high-end-klientell med sterkere betalingsevne enn den jevne veganer-hippie, byr Cabslam på en god meny til alle planteelskere – uten noe av hemp-eimen du ofte får på kjøpet i utkanten av Berlin.

Restauranten startet som et pop-up-konsept hos en annen restaurant i nærheten av Hermannplatz, men har nå flyttet litt lenger inn i Neukölln. I nyrenoverte lokaler rett ved kanalen kan de by på en av sommerens beste dates, enten det er til brunch, middag eller coctails. På en fin vårdag kan du for eksempel ta undergrunnen til Schönleinstrasse (på linje U8), gå bortover kanalen og besøke det tyrkiske markedet, og ende opp med brunch og en Bloody Mary på Cabslam. Har du lyst til å sitte på gangbroen over kanalen, eller slappe av i gresset ned mot vannet – får du servering der også. Bare stikk innom baren og si fra først!

Konseptet er, som navnet tilsier, sunn og syndig mat med størsteparten av inspirasjonen hentet fra den amerikanske vestkysten. Prisene ligger mellom 5-8 euro for en porsjon, som for nordmenn er småpenger, men som i Neukölln plasserer restauranten i det øvre sjiktet. Hvorfor skjønner du så fort du går inn døra. Dekoren er gjennomtenkt, menyene skrevet med humor og skarpt blikk og porsjonene store. I motsetning til den gjennomsnittlige tyske restaurant utenfor Mitte er også de ansatte blide og vennlige. De er nemlig ikke tyske de heller. Husk å hilse på den amerikanske barsjefen G. Han kan lage en superb coctail mens han forteller røverhistorier fra Hollywood. Vibben kan gjerne minne om hipster-hangouts som nordmannsfavoritten Michelberger hotell. Derfor er det ikke så rart at de valgte å ansette Michelbergers tidligere bartender, og tok med seg den avslappa atmosfæren uten hipsteroverdosen.

For norske texmex-entusiaster er det både soft tacos, en himmelsk guacamole og hjemmelagede nachochips å glede seg med. Veggisburgeren er fantastisk, og serveres som standard med tempura – og ikke chips. Sunnere, friskere og mer smakfullt. Som navnet tilsier begynte restauranten livet sitt som en frokost/brunsj-plass, og ble så populær at det var lange ventelister og fullstappet hver eneste søndag. Berlin-hipsterne ved å støtte opp om en plass som byr på smakfull mat perfekt for når du er bakfull og lider av moderat til sterk Berlin-angst. Med Berlinske åpningstider er det heller ingenting i veien for å ta taxien rett fra klubben og lande med en veggie-slider og detoxjus.

Ønsker du å spise søndagsbrunsj anbefaler jeg å være tidlig ute. Det blir alltid fullt, og på slutten av skiftet kan det hende at kjøkkenet går tom for mat. Du er herved invitert (og advart).

Prisene er i det øvre Berlin-sjiktet, uten at det er dyrt. Porsjonene er store, og kjøkkenet er fleksible med bestillingene. En middag med tempura til forrett (?3.50) og stekt polenta med sopp (?8.50) til hovedrett er nok til å mette en trailersjåfør, uten at det overstiger en hundrings. Etterkan kan du gå rett på den spesialkomponerte drinkmenyen og prøve en Berliner Schnauzer Mojito (?8.50) eller en Neukölln Mule (?8). I sistnevnte er den agurkinfuserte vodkaen en hit, og baren bruker naturligvis bære fersk frukt og juicer. Hos Cabslam får du også Guinness på fat.

Adresse:
Innstrasse 47, 12045 Neukölln, Berlin
https://www.facebook.com/cabslam

Du kan ta Ubahn til Hermannplatz (linje U8 eller U7), Schönleinstraße (U8) eller Rathaus Neukölln (linje U7) og sette kursen mot kanalen. Buss og trikk er stress, men er det fint vær er sykkel den beste måten å ankomme på. De kan du leie mange steder i byen, og det følger gjerne en sykkel med Airbnb-leiligheter i området.

Telefon:
+49 30 6869624
(Alle snakker engelsk, og hvis det er noe spesielt du trenger å få ordnet kan du spørre etter Patrick eller G.)

Åpningstider:
Hver dag 10-00 (og mye seinere hvis det er mye folk og god stemning)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *