

Blomkålsuppe med cashewkrem
Kremet og fyldig suppe som er mild og god på smak.
Blomkålsuppe er alltid godt. Her lager vi en ekstra fyldig variant ved å bruke poteter og cashewkrem. Jeg synes suppen er best med noe røkt på toppen, her har jeg brukt mandler stekt med chipotlepulver. Kokosbacon gjør også susen.
Ingredienser til to porsjoner:
- 0,5 blomkål
- 2 medium store poteter
- 5 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
- 2 kvaster estragon
- 0,5 teskje malt muskat
- Salt og pepper
- 1 desiliter cashewnøtter
- 1 desiliter vann
- Røkt paprika og/eller chipotlemandler til servering
Framgangsmåte:
Rens blomkål og skjær i buketter. Skrell poteter og skjær i mindre biter.
Kok opp grønnsakskraft eller vann med buljongterning. Ha i blomkål, poteter og estragon og la det koke under lokk til alt er mørt – cirka 20 minutter.
Ta ut og kast estragonen, og smak til med muskat, salt og pepper. Kjør suppen jevn i en blender eller food processor. Ha tilbake i gryten på svak varme.
Kjør cashewnøtter og vann til kremet konsistens i blender eller food processor. Vend kremen inn i suppen.
Server suppen varm, topp med røkt paprika og/eller chipotlemandler.