vegansk blomålsuppe oppskrift

Blomkålsuppe med cashewkrem

Kremet og fyldig suppe som er mild og god på smak. 

Blomkålsuppe er alltid godt. Her lager vi en ekstra fyldig variant ved å bruke poteter og cashewkrem. Jeg synes suppen er best med noe røkt på toppen, her har jeg brukt mandler stekt med chipotlepulver. Kokosbacon gjør også susen.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 0,5 blomkål
  • 2 medium store poteter
  • 5 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • 2 kvaster estragon
  • 0,5 teskje malt muskat
  • Salt og pepper
  • 1 desiliter cashewnøtter
  • 1 desiliter vann
  • Røkt paprika og/eller chipotlemandler til servering

Framgangsmåte: 

Rens blomkål og skjær i buketter. Skrell poteter og skjær i mindre biter.

Kok opp grønnsakskraft eller vann med buljongterning. Ha i blomkål, poteter og estragon og la det koke under lokk til alt er mørt – cirka 20 minutter.

Ta ut og kast estragonen, og smak til med muskat, salt og pepper. Kjør suppen jevn i en blender eller food processor. Ha tilbake i gryten på svak varme.

Kjør cashewnøtter og vann til kremet konsistens i blender eller food processor. Vend kremen inn i suppen.

Server suppen varm, topp med røkt paprika og/eller chipotlemandler.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *