Bulgursalat med jordbær

Dette er en mettende sommersalat som trives både i hovedrollen og som tilbehør.

Bulgur metter, jordbær byr på sødme og smak, chipotlemandlene har kontrast i smaken og brødkrutongene gir god tekstur til retten.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 4 desiliter vann
    • 1 teskje salt
    • 2 desiliter bulgur
    • 10-12 jordbær
    • Grønn salat

Framgangsmåte: 

Kok opp vann og salt i en gryte. Ha i bulgur, ha på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter. Skru av varmen og la det stå til all væsken er absorbert. Avkjøl.

Rens jordbærene og skjær de i skiver. Riv salaten.

Bland sammen bulgur, jordbær og salat i en bolle. Dryss over chipotlemandler og brødkrutonger, og server eventuelt med en god dressing til.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *