

Bulgursalat med jordbær
Dette er en mettende sommersalat som trives både i hovedrollen og som tilbehør.
Bulgur metter, jordbær byr på sødme og smak, chipotlemandlene har kontrast i smaken og brødkrutongene gir god tekstur til retten.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 4 desiliter vann
-
- 1 teskje salt
-
- 2 desiliter bulgur
-
- 10-12 jordbær
-
- Grønn salat
Framgangsmåte:
Kok opp vann og salt i en gryte. Ha i bulgur, ha på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter. Skru av varmen og la det stå til all væsken er absorbert. Avkjøl.
Rens jordbærene og skjær de i skiver. Riv salaten.
Bland sammen bulgur, jordbær og salat i en bolle. Dryss over chipotlemandler og brødkrutonger, og server eventuelt med en god dressing til.
Advert
Advert