Chipotlemandler

Supergode som snacks, i salater og til å drysse over supper og pastaretter. 

Ingredienser: 

    • 200 gram mandler
    • 3 spiseskjeer olje
    • 2 teskjeer chipotlepulver (kan erstattes av kombinasjon av chilipulver og røkt paprikapulver om du ikke får tak i)
    • 1 teskje salt
    • Chiliflak (kan sløyfes)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 185 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Fordel mandlene utover stekebrettet. Stek i 10 minutter, pass på at de ikke brenner seg.

Ta brettet ut av ovnen, rør inn olje, chipotlepulver, salt og eventuelt chiliflak. Sett inn igjen og stek i 3-5 minutter til, alt etter hvor brent du vil ha mandlene.

Hell over i en skål og la de avkjøles litt før servering slik at ingen brenner seg på de.

Server som snacks, eller dryss over pasta, salater og supper.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *