

Chipotlemandler
Supergode som snacks, i salater og til å drysse over supper og pastaretter.
Ingredienser:
-
- 200 gram mandler
-
- 3 spiseskjeer olje
-
- 2 teskjeer chipotlepulver (kan erstattes av kombinasjon av chilipulver og røkt paprikapulver om du ikke får tak i)
-
- 1 teskje salt
-
- Chiliflak (kan sløyfes)
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 185 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Fordel mandlene utover stekebrettet. Stek i 10 minutter, pass på at de ikke brenner seg.
Ta brettet ut av ovnen, rør inn olje, chipotlepulver, salt og eventuelt chiliflak. Sett inn igjen og stek i 3-5 minutter til, alt etter hvor brent du vil ha mandlene.
Hell over i en skål og la de avkjøles litt før servering slik at ingen brenner seg på de.
Server som snacks, eller dryss over pasta, salater og supper.
Advert
Advert