Halvgrove pitabrød

Perfekte pitabrød – hver eneste gang!

Disse pitabrødene er rett og slett fantastiske!

De er gode på smak, myke og lette å håndtere, samtidig som konsistensen er så solid at den holder seg når de fylles med fuktige sauser og dressinger. Under steking blåser de seg opp og det oppstår en flott lomme med masse plass til fyll.

Pitabrødene kan også spises som de er med for eksempel hummus og tzatziki.

Oppskriften er glimrende til falafel.

Inspirasjon er hentet fra min egen oppskrift på fine pitabrød, saftige pitabrød jeg har fått servert på en libanesisk restaurant i London samt tips til framgangsmåte fra denne bloggen. Til sammen blir det uslåelig!

Ingredienser til cirka 16 pitabrød: 

    • 4 desiliter fingervarmt vann
    • 1 spiseskje tørrgjær
    • 2 teskjeer sukker
    • 3 desiliter sammalt hvete
    • 10 desiliter hvetemel + litt ekstra til utbaking
    • 1 teskje salt
    • 3 spiseskjeer olivenolje

Framgangsmåte: 

Rør sammen vann, tørrgjær og sukker i en stor bolle. La det stå i fem minutter til du ser at det begynner å boble av gjæren.

Ha i resten av ingrediensene og elt det hele godt sammen. Best blir det om du bruker kjøkkenmaskin med eltekrok i fem til ti minutter.

Dekk bollen til med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving i cirka 45 minutter.

halvgrove-pitabrød1

Ha deigen over på lett melet bakebord. Form den til en pølse og skjær denne opp i cirka 16 like store emner.

Form hvert emne til en ball og kjevle det deretter ut til det er cirka en centimeter tykk. Gjenta med alle emnene.

La pitabrødene heve i en time til, denne gangen mellom to rene kjøkkenhåndklær.

Forvarm stekeovnen til 300 grader (eller så nært du kommer). Kle to stekebrett med bakepapir.

Vipp brødene forsiktig over på stekebrettene (slik at de nå ligger opp/ned).

Stek ett og ett brett midt i ovnen (du må muligens bruke det første brettet om igjen for å få plass til alle pitabrødene). Stekingen går fort så følg godt med, mellom fem og ti minutter per brett, avhengig av styrken på ovnen.

Avkjøl pitabrødene noen minutter på brettet.

Ha de deretter over i en kurv eller skål, dekk til med et rent kjøkkenhåndkle eller en tøyserviett slik at de holder på varmen og mykner litt.

Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *