Her er hele programmet til Oslo Vegetarfestival

Vegetarfest to dager til endes – endelig er programmet klart. 

OSLO VEGETARFESTIVAL: Mange av kokkekursene er så populære at det blir kø utfor teltet, så det er viktig å være tidlig ute.
POPULÆRE KURS: ? Både foredragene og kokkekursene pleier å være veldig populære, men det er mer begrenset med plass på kokkekursene så her gjeder det å møte opp i god tid, sier festivalsjef Synne Hewitt.

Ja, alle vet at det blir speeddating og masse digg mat, men hva skal skje i foredragsrommet og kokketeltene?

Her får du svarene. Som vanlig deler festivalsjefene Synne Hewitt og Heidi Røneid først med Vegetarbloggens lesere.

? Det er mye å glede seg til i årets program, og jeg tror det vil være noe for enhver smak. Det blir mange ulike kokkekurs om alt fra rå kaker til burgere og tang, og foredrag om blant annet dyrevern, miljø og trening, lokker Hewitt.

Her finner du en oversikt over alle utstillerne på Oslo Vegetarfestival. 

? Jeg gleder meg veldig til ?gründer? foredrag med Josefine Andrén fra Funky Fresh Foods. Det er nytt av året, og jeg tror det blir kjempepopulært. Her kan man få tips og bli inspirert til hvordan man kan drive med det man brenner for på heltid. Det er nok mange som går med en gründer i magen!

Årets nyhet er jo speeddatingen, som Hewitt er veldig gira på å fortelle om.

? Vi oppfordrer alle single til å melde seg på, her har man en unik sjanse til å møte likesinnede. Det blir også mulig å ta en liten treningstime på årets festival. Vi har vært så heldige å få med TACFIT instruktør Hege Jenssen som skal vise oss hvordan man trener TACFIT (taktisk trening).

Oslo_Vegetarfestival_2012-39

Komplett program Oslo Vegetarfestival 2014

Foredragene og kokkekursene varer i 45 minutter. Mellom hvert foredrag er det en pause på 15 minutter. Det er begrenset med plass på kokkekurset, men på foredraget er det god plass.

Foredragene holdes i 2. etasje, i et stort rom med god plass.

Kokkekursene holdes i eget telt ute på plassen bak Jacob kirke. Det er begrenset plass på kursene.

[polldaddy poll=7933046]

Lørdag 10. mai – foredrag

12.00: Gi erter en sjanse! En overlevelsesguide til veganisme
Marte Munkeli, leder av Norsk vegansamfunn

Hvordan overlever man som veganer i et land som flommer over av melk og honning, ost og skinke, pølser og iskrem og smør på flesk? Fortvil ikke, hjelpen er nær.

13.00: Mat og dyrevern: Hva hindrer folk flest fra å velge mer grønn mat?
Rune Ellefsen, forfatter av «Med lov til å pine» og stipendiat ved UiO

Hva hindrer folk fra å se overgangen til mer vegetarisk og vegansk mat som et naturlig valg for dyrs beste? Hvilke glansbilder eksisterer av norske dyrs levekår, og hvor godt stemmer de overens med virkeligheten? Har Norge virkelig verdens strengeste dyrevelferdslov, og hva er det lovlig å utsette dyr for innen matproduksjonen.

14.00: Kinastudien ? hvorfor et plantebasert kosthold er det optmimale kostholdet
Ingela Teppy Flatin

Kinastudien er er av verdens mest omfattende studier noensinne utført angående kosthold og helse. I boka Kinastudien går professor T. Colin Campbell gjennom sin lange erfaring som forsker innen ernæring. Han var en forsker som i utgangpunktet var overbevist om fortreffeligheten til et kosthold basert på animalsk mat; men forskningen hans og andres gjorde at han måtte gjøre helomvending. I dag er han en varm talsmann for et plantebasert kosthold bestående av hel mat.

15.00: Kosthold og trening
Pernilla Berg fra Veganlife Sverige og Veganlife Norge

Vill du veta mer om hur du ska optimera din kost om du tränar? Då är detta föreläsningen för dig! De vanligaste myterna om vegokost kommer att diskuteras. Får man i sig tillräckligt med näringsämnen och protein? Vad man bör tänka på som vegan vid träning på hög nivå?

[metaslider id=16662]

Lørdag 10. mai – kokkekurs

12.00: Hjemmelaget vegansk pålegg og nøttemelk
Thomas Olsen fra Veganmannen og Jane H. Johansen fra Veganmisjonen

Matbloggerne Thomas fra Veganmannen.no og Jane fra Veganmisjonen.com demonstrerer hvordan du kan lage hjemmelagde pålegg og nøttemelk.

13.00: Velg riktige ingredienser før du lager mat!
Raffaele Rega fra Vin og Grønt

Dette kurset vil handle om hvordan du kan velge de beste ingrediensene til ditt kjøkken. Det er viktig å sjekke hvor et produkt kommer fra, og hvordan det er laget i tillegg til om det er vegansk.

NB! Kurset holdes på engelsk.

14.00: Siljes reise ? Glutenfri og sukkerfri veganmat
Silje Sandøy fra Siljesreise

Vil du lære å lage lekre, smakfulle og fristende kaker – helt uten gluten, sukker, egg og melk? Silje viser deg hvordan! Silje Sandøy har gitt ut Norges første veganske kokebok som også er glutenfri og sukkerfri. På Vegetarfestivalen deler hun sine beste tips til hvordan man som glutenfri og sukkerfri veganer sjonglerer hverdagen og skaper kakemagi på kjøkkenet. Det vil bli smaksprøver på snop og kaker fra boken etter foredraget.

15.00: 123 veggisburger
Per Viderup og Rickard Nystad fra Mer kål, mindre jål

123 veggisburger – laget av rotfrukter, kikertmel mm.

16.00: Ren Raw Food
Pablo Castellanos fra Comida Viva

Tid for å utvide ditt matrepertoar? Bli med meg på en praktisk utforskning i en verden av Raw Food, og lær deg å lage en velsmakende, næringsrik Raw Food rett som er bra ikke bare for deg, men for den verden vi lever i.

NB! Kurset holdes på engelsk.

vegetarbloggen festivalen blogg

Søndag 11. mai – foredrag

12.00: Idrett + vegetar = sant
Hilde Valbjørn Hagelin fra Vegetarløperen

Bygge muskler uten kjøtt? Kan man drive idrett på ren plantekost? Ja, det kan man! Vegetarløperen viser deg hvordan. Hun konkurrerer i triatlon og løp og skal i år delta i ironman triatlon og ultramaraton.

13.00: Varför vi älskar hundar, äter grisar och klär oss i kor
Martin Smedjeback, Grundare av Ickevåldssmedjan, fil. kand. i psykologi från Lunds universitet och erhållare av Martin Luther King-priset 2014

Ett föredrag om köttets psykologi. Människor vill inte skada djur, ändå äter de flesta kött. Hur hanterar hjärnan denna motsättning?

14.00: Miljøvennlig og giftfri vegetarmat
Christoffer Ringnes Klyve, Leder for Klima- og miljøavdelingen i Framtiden i våre hender

Kjøtt er en miljøversting og klimabombe. Men det er også en del vegetarisk mat. På dette seminaret vil du få noen overraskelser, når det gjelder klimagassutslipp fra kjente matvarer og hvilke matvarer som blir sprøytet mest med kjemiske giftstoffer.

15.00: Endring gjennom mat
Rachel Winthrop, Comida Viva

Maten former livene våre, en sannhet mange allerede anerkjenner. Mange av krisene våre er et direkte resultat av hvordan vi produserer, handler, konsumerer og kaster mat. Så hvordan kan vi gå fra å beskrive situasjonen til å faktisks endre den?

NB! Foredraget er på engelsk.

16.00: The Funky Fresh Way To Do It
Josefine Andrèn fra Funky Fresh Foods og Tilstede mat og mer

Josefine, daglig leder og gründer av Funky Fresh Foods, samt styrelseleder og gründer av Tilstede mat og mer forteller sin historie som entrepenør, samt gir konkrete tips til deg som har lyst til å starte for deg selv.

Søndag 11. mai – kokkekurs

12.00: Hjemmelaget vegansk pålegg og nøttemelk
Thomas Olsen fra Veganmannen og Jane H. Johansen fra Veganmisjonen

Matbloggerne Thomas fra Veganmannen.no og Jane fra Veganmisjonen.com demonstrerer hvordan du kan lage hjemmelagde pålegg og nøttemelk.

13.00: Fremtidens mat
Mer info kommer.

14.00: Belgfruktsautées
Per Viderup og Rickard Nystad fra Mer kål, mindre jål

Belgfruktsautées – puylinser i øl mm.

15.00: Lag enkelt din egen sunne sjokolade!
Odd Arild Ringen, daglig leder i Økosjokolade

Økosjokolade forteller deg hvordan du enkelt kan lage din egen sunne sjokolade av økologiske, rene ingredienser. Det blir også demonstrasjon av hvordan man med basis i nøtter, tørket frukt og kakao kan lage masse sunt godis. Oppskriftshefter og smaksprøver til alle fremmøtte!

16.00: Ren Raw Food
Pablo Castellanos fra Comida Viva

Tid for å utvide ditt matrepertoar? Bli med meg på en praktisk utforskning i en verden av Raw Food, og lær deg å lage en velsmakende, næringsrik Raw Food rett som er bra ikke bare for deg, men for den verden vi lever i.

NB! Kurset holdes på engelsk.

Kokkekurs

Andre arrangementer: 

Drop?inn såverksted
Camilla Storm, gartner, Nyttige hager

Tidspunkt: lørdag og søndag kl 12 – 17
Sted: Ute i eget telt på parkeringsplassen ved Jacob kirke.

Dyrk dine egene smaksopplevelser i vinduskarmen eller på balkongen. Et praktisk såverksted, der du vil lære hva frøet trenger for å bli til mat på din tallerken. Alt du trenger er egne hender og et ønske om å lære noe om dyrking. Det du sår tar du med hjem.

Saturday Night Clubbing / Sunday Morning Clubbing

Tidspunkt: lørdag 10. mai kl 17.00 og søndag 11. mai kl 12.
Sted: Plassen bak Jacob kirke.

Obs! Begrenset antall plasser, og påmelding må gjøres til hegejenssen@hotmail.com
Treningen skal foregå ute med forbehold om oppholdsvær.

Bli med på en herlig treningsøkt med TACFIT instruktør Hege Jenssen. TACFIT (taktisk trening) er et av verdens mest spennende treningssystemer i dag, og her skal vi konsentrere oss om øvelser hvor vi bruker Clubbells som verktøy. Timen inkl. oppvarming og kompensasjon, og passer for alle som har lyst til å bli introdusert til en ny og effektiv treningsform. Her får du mulighet for å svette skikkelig eller bare kjøre rolig ? det er valgfritt.

Speeddating

Tidspunkt: lørdag 10. mai

Lørdag arrangeres det speed-dating på festivalen. Meld deg på ved å sende en e-post til oslovegetarfestival@gmail.com, med navn, alder og ønsker gruppe (heterofil under 30, 30-45 eller over 45, homofil (menn) eller lesbisk). Deltakelsen må bekreftes på festivalen senest klokken 15.00 (i informasjonsboden).

Fakta om Oslo Vegetarfestival:

Når: Lørdag 10. og søndag 11. mai 11.00-18.00 begge dagene
Hvor: DogA, Hausmannsgate 16
Billetter: Selges i døren ? kr 70,- for en dag, 100,- for helgepass
Nettside: oslovegetarfestival.no

Tusen takk til Erik Sæter Jørgensen for flotte bilder. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *