vegansk gulrotsuppe oppskrift

Gulrotsuppe med krydra kikerter

Fyldig og god middagssuppe med kikertsnop på toppen. 

Lite slår en skikkelig god suppe! Hemmeligheten her er å bake grønnsaker i ovnen før de has i gryta, da blir de ekstra gode i smaken.

I denne suppen kan du bruke enten gulrøtter eller søtpotet, eller en kombinasjon av de to. Godt blir det uansett.

Ingredienser: 

  • 1 kilo gulrøtter
  • Olivenolje
  • Litt havsalt
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 kvaster koriander
  • 0,5 rød chili (kan erstattes av en teskje chiliflak)
  • 3 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • 1-2 desiliter kokosmelk

Krydra kikerter: 

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje røkt paprikapulver
  • 2 desiliter ferdig kokte kikerter (enten bløtlagt over natten + kokt i en time i lettsaltet vann, evnt. fra boks)

Til servering: 

  • 2 spiseskjeer tahini
  • Eventuelt litt kokosmelk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell gulrøttene og skjær de i to på langs. Fordel utover stekebrettet. Hell over olivenolje og litt salt.

Bak i 20-25 minutter, til gulrøttene begynner å få sorte prikker.

Varm opp litt mer olje i en gryte. Finhakk sjalottløk, hvitløk, koriander og chili. Ha de over i gryten og surr noen minutter.

Tilsett gulrøttene, la det surre et minutt til. Hell på grønnsakskraft og la det koke opp.

La det hele koke i fem minutter, før du kjører suppen jevn med stavmikser eller i en blender/food processor.

Spe med kokosmelk til du får fin konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. La suppen koke på svak varme til kikertene er klare.

Krydra kikerter: 

Varm opp oljen i en panne. Medium/høy varme. Ha i spisskummen og røkt paprika og la det steke i et lite minutt.

Tørk godt av kikertene og ha de i. Rør de godt sammen med krydderet og stek til de begynner å få mørke prikker.

Ha pannen av varmen.

Til servering: 

Fordel suppen i suppetallerkner. Ha over kikerter, topp med tahini og eventuelt litt kokosmelk.

Server!

2 Comments

  1. Hei 🙂 Ser godt ut! Hvor mange personer er denne oppskriften for?

    1. Mari Hult

      3-4, litt avhengig av hvor sultne dere er. 5-6 personer som forrett.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *