Maple bacon cupcakes

Vegansk versjon av populær cupcakevariant. 

Det smaker salt og røkt av kokosbaconet, og søtt og fyldig av lønnesirupkakene. Smakskombinasjonene blir utrolige, og disse kakene har blitt elsket av alle jeg har servert de til.

Får du “bacon” til overs kan du strø det over salater, pastaretter eller lignende.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 1 desiliter soyamelk
    • 1 teskje eplesidereddik
    • 2 spiseskjeer brunt sukker
    • 1 desiliter lønnesirup
    • 0,75 desiliter rapsolje
    • 1 teskje vaniljeestrakt
    • 3 desiliter hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • Litt salt

Glasur: 

    • 200 gram vegansk margarin
    • 2 spiseskjeer lønnesirup
    • 4-5 desiliter melis

“Bacon”

    • 0,5 spiseskje liquid smoke
    • 1 spiseskjeer soyasaus
    • 0,5 spiseskje lønnesirup
    • 0,5 teskje røkt paprikapulver
    • 0,5 spiseskje vann

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.

Visp sammen melk og eddik i en liten bolle. Visp deretter inn brunt sukker, lønnesirup, rapsolje og vaniljeestrakt.

Sil de tørre ingrediensene over i en stor bolle. Hell i det våte og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Fordel røren over i formene og stek i 20-22 minutter. Avkjøl kakene før du begynner med pyntingen.

La ovnen stå på, men skru den ned til 160 grader.

Glasur: 

Kjør margarin og lønnesirup glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

Ha over i en sprøytepose med stor åpning.

“Bacon”: 

Kle et stekebrett med bakepapir.

Rør sammen liquid smoke, soyasaus, lønnesirup og røkt paprikapulver i en bolle. Rør inn vannet til slutt.

Vend forsiktig inn kokosflakene. Prøv å knuse så få som mulig av de.

Fordel kokosflakene utover på stekebrettet.

Stek i ti minutter. Ta ut brettet, vend på flakene, stek i fem minutter til. Ta brettet ut igjen og se om flakene er klare. De skal være gylne og tørre. Stek eventuelt i fem minutter til.

Avkjøl før bruk.

Topp hver cupcake med godt med glasur. Fordel kokosbacon på toppen.

Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *