veganske pølsebrød oppskrift

Pølsebrød

Aldri mer kjøpebrød!

Pølsebrød fra butikk kan være en trist affære. Vasse, smakløse brød som kollapser helt med en gang de får en pølse oppå. Ikke noe særlig.

Bak pølsebrødene selv så får du et mye bedre resultat!

Og når det kommer til pølsene, så anbefaler vi denne oppskriften, eller du kan sjekke vår store test for de beste kjøpepølsene.

Ingredienser til cirka 16 pølsebrød:

    • 400 gram hvetemel + ekstra til utbaking
    • 100 gram sammalt hvete
    • 2 spiseskjeer sukker
    • 0,5 teskje salt
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 100 gram vegansk margarin
    • 3,5 desiliter soyamelk
    • 50 gram fersk gjær
    • Soyamelk eller olje til pensling
    • Sesamfrø

Framgangsmåte: 

Rør sammen hvetemel, sammalt hvete, sukker, salt og bakepulver i en stor bolle. Smuldre inn margarinet.

Varm opp soyamelken til fingervarme. Ha i gjæren og la det stå i noen minutter til det begynner å boble av gjæren.

Hell soyamelkblandingen over i melblandingen og elt det hele godt sammen. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.

Dekk bakebollen til med plastikk og la heve til dobbel størrelse på et lunt og trekkfritt sted.

Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha deigen over på melet kjøkkenbenk og elt den lett. Rull den ut til en lang pølse og del i cirka 16 like store emner.

Form delene til boller som du deretter ruller til pølser. Fordel utover stekebrettene og ettehev i cirka 45 minutter. Siden vi bruker både bakepulver og gjær så vil pølsene øke i størrelse både under etterheving og steking. 

Forvarm stekeovnen til 225 grader.

Pensle pølsebrødene med soyamelk eller olje og dryss over sesamfrø. 

Stek i 12-15 minutter.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *