Søtpotetquiche

Kjempegod til frokost, lunsj, middag og kvelds. 

Vi trenger ikke egg for å lage quiche! Her har vi silketofu for å få rett konsistens, og masse gode krydderier for å få smaken på plass.

Vil du ha eggsmak på quichen går det an å ha i en teskje svart salt istedenfor vanlig salt.

Ingredienser: 

    • 2 desiliter hvetemel
    • 0,5 desiliter sammalt hvete
    • 1 teskje salt
    • 1 teskje hvitløkspepper (kan erstattes med vanlig pepper)
    • 1 kvast rosmarin
    • 0,5 desiliter rapsolje eller olivenolje
    • 4-5 spiseskjeer vann

Søtpotetfyll: 

    • 1 medium søtpotet
    • 1 teskje paprikapulver
    • 1 pakke silketofu (ca 300 gram)
    • 0,5 desiliter matfløte av soya
    • 4 spiseskjeer næringsgjær
    • 1 spiseskje maisstivelse
    • 1 spiseskje tahini
    • 1 teskje salt
    • Nykvernet pepper
    • 0,5 teskje løkpulver
    • 0,5 teskje gurkemeie

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en liten paiform eller en ildfast form på 15-20 centimeter i diameter med bakepapir.

Ha hvetemel, sammalt hvete, salt, hvitløkspepper, rosmarin og olje i en food processor og kjør til det begynner å korne seg. Tilsett en og en spiseskje vann til det former seg som en ball.

Press deigen ut i bunnen av formen og opp langs kantene. Prikk litt i den med en gaffel. Stek i 10 minutter mens du gjør klar fyllet.

Søtpotetfyll: 

Skru opp ovnen til 200 grader.

Riv søtpoteten på et grovt rivjern.

Kjør resten av ingrediensene til jevn konsistens i en kjøkkenmaskin. Vend inn søtpoteten.

Ha alt over i formen, glatt det ut på toppen.

Stek i 30-35 minutter.

Quichen kan serveres varm, lun eller kald, gjerne sammen med en fin salat.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *