

Søtpotetquiche
Kjempegod til frokost, lunsj, middag og kvelds.
Vi trenger ikke egg for å lage quiche! Her har vi silketofu for å få rett konsistens, og masse gode krydderier for å få smaken på plass.
Vil du ha eggsmak på quichen går det an å ha i en teskje svart salt istedenfor vanlig salt.
Ingredienser:
-
- 2 desiliter hvetemel
-
- 0,5 desiliter sammalt hvete
-
- 1 teskje salt
-
- 1 teskje hvitløkspepper (kan erstattes med vanlig pepper)
-
- 1 kvast rosmarin
-
- 0,5 desiliter rapsolje eller olivenolje
-
- 4-5 spiseskjeer vann
Søtpotetfyll:
-
- 1 medium søtpotet
-
- 1 teskje paprikapulver
-
- 1 pakke silketofu (ca 300 gram)
-
- 0,5 desiliter matfløte av soya
-
- 4 spiseskjeer næringsgjær
-
- 1 spiseskje maisstivelse
-
- 1 spiseskje tahini
-
- 1 teskje salt
-
- Nykvernet pepper
-
- 0,5 teskje løkpulver
-
- 0,5 teskje gurkemeie
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en liten paiform eller en ildfast form på 15-20 centimeter i diameter med bakepapir.
Ha hvetemel, sammalt hvete, salt, hvitløkspepper, rosmarin og olje i en food processor og kjør til det begynner å korne seg. Tilsett en og en spiseskje vann til det former seg som en ball.
Press deigen ut i bunnen av formen og opp langs kantene. Prikk litt i den med en gaffel. Stek i 10 minutter mens du gjør klar fyllet.
Søtpotetfyll:
Skru opp ovnen til 200 grader.
Riv søtpoteten på et grovt rivjern.
Kjør resten av ingrediensene til jevn konsistens i en kjøkkenmaskin. Vend inn søtpoteten.
Ha alt over i formen, glatt det ut på toppen.
Stek i 30-35 minutter.
Quichen kan serveres varm, lun eller kald, gjerne sammen med en fin salat.