Søtpotetquiche

Kjempegod til frokost, lunsj, middag og kvelds. 

vegansk quiche
QUICHE: I bunnen har vi rosmarin og hvitløk, i fyllet har vi masse god søtpotet.

Vi trenger ikke egg for å lage quiche! Her har vi silketofu for å få rett konsistens, og masse gode krydderier for å få smaken på plass.

Vil du ha eggsmak på quichen går det an å ha i en teskje svart salt istedenfor vanlig salt.

Ingredienser: 

  • 2 desiliter hvetemel
  • 0,5 desiliter sammalt hvete
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje hvitløkspepper (kan erstattes med vanlig pepper)
  • 1 kvast rosmarin
  • 0,5 desiliter rapsolje eller olivenolje
  • 4-5 spiseskjeer vann

Søtpotetfyll: 

  • 1 medium søtpotet
  • 1 teskje paprikapulver
  • 1 pakke silketofu (ca 300 gram)
  • 0,5 desiliter matfløte av soya
  • 4 spiseskjeer næringsgjær
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 1 spiseskje tahini
  • 1 teskje salt
  • Nykvernet pepper
  • 0,5 teskje løkpulver
  • 0,5 teskje gurkemeie

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en liten paiform eller en ildfast form på 15-20 centimeter i diameter med bakepapir.

Ha hvetemel, sammalt hvete, salt, hvitløkspepper, rosmarin og olje i en food processor og kjør til det begynner å korne seg. Tilsett en og en spiseskje vann til det former seg som en ball.

Press deigen ut i bunnen av formen og opp langs kantene. Prikk litt i den med en gaffel. Stek i 10 minutter mens du gjør klar fyllet.

Søtpotetfyll: 

Skru opp ovnen til 200 grader.

Riv søtpoteten på et grovt rivjern.

Kjør resten av ingrediensene til jevn konsistens i en kjøkkenmaskin. Vend inn søtpoteten.

Ha alt over i formen, glatt det ut på toppen.

Stek i 30-35 minutter.

Quichen kan serveres varm, lun eller kald, gjerne sammen med en fin salat.

søtpotetquiche1

FLERE OPPSKRIFTER MED SØTPOTET FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *