veganske karamellpopcorncupcakes oppskrift

Karamellpopcorncupcakes

Festcupcakes som både barn og voksne er ville etter.

Dette er kanskje min beste oppfinnelse til nå, i alle fall den jeg er mest gira på selv. Cupcakes + popcorn, det må jo bare bli bra!

I bunn har vi en vanlig karamellcupcake, den toppes av et tynt lag karamellglasur som hjelper oss å holde popcornet på plass.

På toppen har vi en generøs porsjon popcorn som har blitt ovnsbakt med karamellsaus. Det smaker godt av karamell, og er sprøtt og luftig som popcorn skal være.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

  • 1 spiseskje vegansk margarin
  • 1 desiliter soyamelk
  • 0,5 desiliter karamellsaus (Freia sin er vegansk)
  • 2 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 0,75 desiliter sukker

Karamellglasur: 

  • 100 gram vegansk margarin
  • Karamellsaus
  • 2-3 desiliter melis

Karamellpopcorn:  

  • 1 desiliter brunt sukker
  • 2 spiseskjeer vegansk margarin
  • 1 spiseskje lønnesirup
  • Litt havsalt
  • 0,25 teskje natron
  • 5-6 desiliter ferdig poppet popcorn

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 former.

Smelt margarin. Bland den sammen med soyamelk og karamellsaus i en liten bolle.

I en større bolle sikter du i mel, bakepulver og sukker. Hell i melkeblandingen og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel over i formene og stek i cirka 20 minutter.

Avkjøl kakene helt før dekorering.

Karamellglasur: 

Ha margarinen i en food processor og kjør til den er jevn. Tilsett noen spiseskjeer karamellsaus og kjør videre.

Tilsett deretter litt og litt melis og kjør til du får en fin og smørbar krem. Ha glasuren over i en sprøytepose med stor tupp.

Karamellpopcorn og montering: 

Forvarm stekeovnen til 130 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Ha sukker, margarin, lønnesirup og salt i en medium til stor gryte (det vil øke litt i volum så greit å ha noe å gå på).

Varm det hele opp på medium varme. La det koke i fem minutter mens du visper jevnlig. Ha gryten av varmen og ha i natron. Nå vil volumet øke litt.

Hell popcornet oppi gryten og vend det hele raskt sammen. Fordel det deretter utover på stekebrettet.

Sett det hele i ovnen.

La popcornet bakes i ovnen i cirka 45 minutter. Ta ut brettet hvert femtende minutt for å vende på popcornet slik at det ikke brenner seg. Dersom du begynner å få svarte topper kan du ta ut brettet før de førtifem minuttene er over.

La popcornet avkjøles på brettet.

Finn fram cupcakene og fordel et lite lag karamellglasur over dem. Bruk gjerne en kniv til å få det jevnt. Legg en solid spiseskje popcorn over.

Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *