veganske festkaker oppskrift

Festkaker

Kaker til konfirmasjoner, 17. mai, bryllup og andre andre festlige anledninger som står i kø nå på våren. 

Festkaker uten egg og meieriprodukter? Såklart det går an, og vi har mange å velge mellom! Her finner du det meste, og disse kakene tar seg virkelig godt ut på ethvert kakebord.

De klassiske

Marsipankake

Kongen av alle kaker! Dette er den beste kaken, og den du drar fram når det virkelig er en festlig anledning.

Fyrstekake

Denne har vært en liten utfordring å få vegansk, men resultatet er blitt veldig godt. I mørdeigen bruker vi litt kikertmel for å gjøre den saftig og få den til å holde sammen, i nøttefyllet er det knuste linfrø som er den store hemmeligheten.

vegansk fyrstekake oppksrift

Sachertorte

Sachertorte er en skikkelig klassiker, oppfunnet av konditor Franz Sacher  i Wien i 1832. Kaken ses nå på som en turistattraksjon, og er en av Wiens største kulinariske fristelser.

Napoleonskake

Litt arbeid er det med hjemmelaget butterdeig, men du får igjen for innsatsen. Med vaniljekrem, vanlig krem og litt melisglasur i tillegg får du en skikkelig festkake.

De luksuriøse

Fraisier

Ikke han kjekke Cheers-fyren på TV, men en skikkelig fransk delikatessekake. Her får dere smørkrem, jordbær og sukkerbunn i en herlig kombinasjon. Denne kaken imponerer!

vegansk fraisier oppskrift

Browniekake

Dette er en fest av en kake! Kjempegod browniebunn dekkes med kremostfyll og sjokolademousse.

De moderne

Red velvet cake

Det var min venninne Anne som gjorde meg oppmerksom på denne kaken. Hun har bodd i Australia hvor den er obligatorisk ved alle store anledninger. Hvorfor ikke også innføre dette i Norge? Kaken er jo kjempegod!

Raspberry swirl cheesecake

Herlig ostekake med tøft bringebærmønster! Denne har strengt tatt også Anne æren for, da det var hun som “bestilte” den i sin tid.

Mississippi Mud Pie

Dette er en moderne klassiker, en bonanza av en sjokoladekake. Oreobunn, sjokolademousse og sjokoladepudding er stikkordene, og kaken er overraskende enkel å lage.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *