Raspberry cheesecake cupcakes

Herlige cupcakes med hvit sjokolade og bringebær. 

Ingredienser: 

  • 2 desiliter soyamelk
  • 3 teskjeer eplesidereddik
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 200 gram hvetemel
  • 200 gram sukker
  • 0,25 teskje salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver

Ostekrem: 

  • 100 gram vegansk margarin
  • 100 gram vegansk kremost
  • 1 spiseskje bringebærsyltetøy
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 4-5 desiliter melis
  • Eventuelt litt kokosolje

Pynt og montering: 

  • 100 gram vegansk hvit sjokolade
  • Friske bringebær

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter. Rør inn rapsolje og vaniljeekstrakt.

Rør  hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.

Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.

Fordel røren i formene. Stek i cirka 20 minutter.

Avkjøl kakene helt før pynting.

Ostekrem: 

Kjør margarin, kremost, bringebærsyltetøy og vaniljeekstrakt glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.Sliter du med å få den tyktflytende nok kan du ha i litt smeltet kokosolje og sette glasuren til avkjøling før du bruker den.

Ha over i en sprøytepose med stor åpning.

Pynt og montering: 

Smelt sjokoladen i vannbad. Finn fram et bakepapir.

Bruk en spiseskje og lag små flak av sjokoladen på bakepapiret. Avkjøl i kjøleskap til de stivner.

vegan-raspberry-cheesecake-cupcakes1

Fordel godt med kremost på hver cupcake. Topp med sjokoladeflak og bringebær.

Vegan-raspberry-cheeesecake-cupcakes-kombivegan-raspberry-cheesecake-cupcakes2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *