

Raspberry cheesecake cupcakes
Herlige cupcakes med hvit sjokolade og bringebær.
Ingredienser:
- 2 desiliter soyamelk
- 3 teskjeer eplesidereddik
- 0,75 desiliter rapsolje
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 200 gram hvetemel
- 200 gram sukker
- 0,25 teskje salt
- 0,25 teskje natron
- 0,25 teskje bakepulver
Ostekrem:
- 100 gram vegansk margarin
- 100 gram vegansk kremost
- 1 spiseskje bringebærsyltetøy
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 4-5 desiliter melis
- Eventuelt litt kokosolje
Pynt og montering:
- 100 gram vegansk hvit sjokolade
- Friske bringebær
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter. Rør inn rapsolje og vaniljeekstrakt.
Rør hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.
Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
Fordel røren i formene. Stek i cirka 20 minutter.
Avkjøl kakene helt før pynting.
Ostekrem:
Kjør margarin, kremost, bringebærsyltetøy og vaniljeekstrakt glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.Sliter du med å få den tyktflytende nok kan du ha i litt smeltet kokosolje og sette glasuren til avkjøling før du bruker den.
Ha over i en sprøytepose med stor åpning.
Pynt og montering:
Smelt sjokoladen i vannbad. Finn fram et bakepapir.
Bruk en spiseskje og lag små flak av sjokoladen på bakepapiret. Avkjøl i kjøleskap til de stivner.

Fordel godt med kremost på hver cupcake. Topp med sjokoladeflak og bringebær.

