Svenske sjokoladeboller

Raske, lettvinte, gode sjokoladeboller med ingredienser de fleste har liggende hjemme. 

“Frokostblanding!” mente min venninne Annika da hun fikk innholdslisten på disse sjokoladebollene. De kan helt klart gjøres litt sunnere med å bytte ut sukkeret med en sunnere søtning, de tåler også en spiseskje proteinpulver om en foretrekker det.

Gode er de uansett, og du lager de på fem minutter.

Ingredienser til 10 sjokoladeboller: 

 • 75 gram margarin
 • 1 desiliter sukker
 • 3 spiseskjeer kakaopulver
 • 2,5 desiliter små havregryn (lettkokte)
 • Eventuelt litt vanilje eller kaffe
 • 0,5 desiliter kokosmasse

Framgangsmåte: 

Rør sammen margarin, sukker og kakaopulver til det er helt jevnt. Rør deretter inn havregryn til du har en jevn masse du kan forme med hendene. Smak eventuelt til med litt vanilje eller kaffe.

Bruk en spiseskje og ta ut like mengder av massen. Form de til kuler.

Rull kulene i kokosmasse. Sett kaldt fram til servering.

Svenske-sjokoladeboller1

FLERE SVENSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

2 Comments

 1. Katrin Berge

  Hei! Eg har laga denne oppskrifta med svenske sjokoladebollar no i natt, og dei hadde blitt perfekt om eg ikkje brukte Berit Nordstrand sitt smøremyk istaden for maragarin, smøremyk’en er for mjuk oppdaga eg ganske kjapt. Burde tenkt på dette! Eg har ikkje store forhåpningar om å få svar i dag nyttårsaften, men hvis du leser i dag og har tid å svare, er det noko eg kan ha i røra som kan hjelpe til å gjere dei fastare? Eg har forma ni kuler og rulla dei i kokosmasse og satt i kjøleskap, men eg trur ikkje å sette dei kaldt vil hjelpe på fastheten når det er brukt smøremyk i dei.. neste gang skal eg bruke ordentlig maragarin! Synes berre det er vanskelig å finne vegansk margarin uten palmeolje som eg prøver å unngå.

  1. Mari Hult

   Herlighet så dårlig jeg er på å svare på kommentarer 🙁 Sorry! Etter min erfaring i sånne situasjoner så hjelper ofte en spiseskje kokosolje i røren. Da stivner det mye lettere i kjøleskapet.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *