Karamellcupcakes

Karamellfest!

Karamellkake dekket med karamellglasur og toppet med knekk. Nom!

Ingredienser til 12 cupcakes: 

  • 1 spiseskje vegansk margarin
  • 1 desiliter soyamelk
  • 0,5 desiliter karamellsaus (Freia sin er vegansk)
  • 2 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 0,75 desiliter sukker

Karamellglasur: 

  • 200 gram vegansk margarin
  • Karamellsaus
  • 5-6 desiliter melis

Pynt: 

  • 2 desiliter sukker

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 former.

Smelt margarin. Bland den sammen med soyamelk og karamellsaus i en liten bolle.

I en større bolle sikter du i mel, bakepulver og sukker. Hell i melkeblandingen og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel over i formene og stek i cirka 20 minutter.

Avkjøl kakene helt før dekorering.

Karamellglasur: 

Ha margarinen i en food processor og kjør til den er jevn. Tilsett noen spiseskjeer karamellsaus og kjør videre.

Tilsett deretter litt og litt melis og kjør til du får en fin og smørbar krem. Ha glasuren over i en sprøytepose med stor tupp.

Pynt og montering:

Legg ut et stort stykke matpapir på kjøkkenbenken.

Varm opp sukkeret på lav varme i en tykkbunnet kjele som du har lokk til. Etterhvert vil det smelte og bli en tyktflytende bruk saus. Smeltet sukker er veldig varmt, så ikke ta direkte på det. Rør med en sleiv i silikon eller tre,

Når sukkeret er helt smeltet tar du kjelen av varmen.

Bruk en spisepinne eller gaffel og lag mønster av sukkeret på matpapiret. Dersom du får til figurer på over fem centimeter vil det se ekstra bra ut som pynt på cupcakes.

Når sukkeret stivner blir det helt stiv knekk, dette går fort.

Fordel et godt stykke glasur på kakene, topp med en bit knekk.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *