Kokosbacon

Omg omg omg omg omg. 

Dette er så mye bedre enn det høres ut som! Uten olje er de også. Dette er en av de oppskriftene som gjør livet bedre. Bruk kokosbacon på pasta, i salater, på pizza eller på cupcakes.

Veganere lager virkelig bacon av alt. Men det er ok. Alt du trenger er en liten runde etter ingredienser, og så er vi i gang.

Kokosflak er ikke det samme som kokosmasse som du gjerne bruker i baking. Dette er større flak som er cirka en til to centimeter lange.

Kokosflaktene selger de på noen asiatiske matbutikker, noen helsekostbutikker og noen økologiske butikker. Dersom du blir lei av å lete kan du også bestille de fra iHerb.

I denne oppskriften trenger vi også liquid smoke, røkt paprikapulver samt en god soyasaus. Anbefaler å stikke innom en asiatisk matbutikk og kjøpe den med sopp.

Ingredienser; 

 • 1 spiseskje liquid smoke
 • 2 spiseskjeer soyasaus
 • 1 spiseskje lønnesirup
 • 1 teskje røkt paprikapulver
 • 1 spiseskje vann
 • 7-8 desiliter kokosflak

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 160 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Rør sammen liquid smoke, soyasaus, lønnesirup og røkt paprikapulver i en bolle. Rør inn vannet til slutt.

Vend forsiktig inn kokosflakene. Prøv å knuse så få som mulig av de.

Fordel kokosflakene utover på stekebrettet.

Stek i ti minutter. Ta ut brettet, vend på flakene, stek i fem minutter til. Ta brettet ut igjen og se om flakene er klare. De skal være gylne og tørre. Stek eventuelt i fem minutter til.

Kokosbacon kan serveres varmt, lunt eller kaldt. Kan oppbevares i kjøleskap i en liten uke.

6 Comments

 1. Skal ovnen stå over- og undervarme eller varmluft? Av en eller annen grunn bruker jeg alltid over varmluft. Da ble det tørt og sprøtt, men brenner seg veldig lett.

  1. Mari Hult

   Jeg pleier alltid bruke over- og undervarme 🙂

 2. David Johannessen

  Jeg har boken din og trodde jeg leste kokosmasse, så jeg kjøpte det. Er bokens oppskrift og denne den samme? Dersom det står kokosflak i boken også, har jeg jo blingset. Men lar det seg gjøre å bruke kokosmasse også? Blande kokosmassen oppi med resten av ingrediensene og fordele på bakepapir i oven? Da blir det jo isåfall som baconstrøssel, men da får jeg i alle fall brukt kokosmassen 🙂

  1. Mari Hult

   Det står nok kokosflak i boka også 😉 Jeg har aldri prøvd med kokosmasse, men det høres egentlig ut som det kan gå. Spent på å høre resultatet her om du har prøvd!

 3. Vil bare reklamere for denne hvis noen lurer på om det blir noe særlig godt! JA, KNALLGODT!!

  1. Mari Hult

   Haha, herlig 😀 Takk!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *