Hjemmelagde hvetetortillas

Kjempegode til fajitas, burritos, quesadillas og så videre. 

Disse lager du veldig kjapt, og det smaker veldig mye bedre enn å kjøpe i butikken.

Ingredienser: 

  • 5 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver (dropp dette om du vil ha helt tynne tortillas)
  • 1 teskje salt
  • 2 spiseskjeer rapsolje eller solsikkeolje
  • 2 desiliter varmt vann

Framgangsmåte: 

Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt. Rør inn olje og vann og elt det hele godt til du har en smidig deig. Spe eventuelt med litt mer mel.

La deigen stå i 15-20 minutter.

Ha deigen over på melet kjøkkenbenk og elt den litt mer. Del opp i seks like store emner.

Kjevle hvert emne ut til en tynn runding (eller den fasongen du får til), husk at de hever litt i pannen om du bruker bakepulver.

Varm opp en tørr stekepanne til medium/høy varme. Fukt et rent kjøkkenhåndkle og legg det på en tallerken.

Stek en og en tortilla.

De trenger cirka 30 sekunder på hver side.

Pakk de inn i kjøkkenhåndkleet etter steking, slik blir de myke og fine.

Server med en gang, men alt du kan tenke deg av tacotilbehør.

2 Comments

  1. Hvor mange porsjoner er dette for?

    1. Mari Hult

      Cirka seks tortillas 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *