

Blomkålpakora
Indisk snacks – passer godt som forrett eller tilbehør til hovedretten.
Ovnsbakt blomkål er så godt! Her dynker vi det i en tykk røre slik at alt blir sprøstekt i ovnen. Utrolig smakfullt. Smaker kjempegodt som de er, eventuelt sammen med en god mangochutney.
Ingredienser:
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 1 desiliter kikertmel
- 1 desiliter hvetemel
- 1 teskje salt
- 0,5 teskje bakepulver
- 1 teskje spisskummen
- 0,5 teskje malt koriander
- 2 desiliter vann
- 1 blomkål
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn med olje.
Visp sammen kikertmel, hvetemel, salt, bakepulver, spisskummen, koriander og vann i en bolle.
Skjær blomkålen i buketter.
Vend bukettene i røren og fordel de utover stekebrettet.
Sett brettet i ovnen og bak i 10 minutter.
Ta ut brettet, vend på blomkålbukettene og stek de i fem minutter til. Pass på at de ikke blir brente.
Server pakoraene rykende varme.
Advert
Advert