

Halvgrove rundstykker
Kjempesaftige eltefrie rundstykker.
Ingredienser:
-
- 300 gram hvetemel + ekstra til utbaking
-
- 180 gram sammalt hvetemel
-
- 1 teskje salt
-
- 0,5 teskje tørrgjær
-
- 4 desiliter vann
Framgangsmåte:
Rør alle ingrediensene sammen i en bolle. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving i 12-16 timer. Romtemperatur eller litt under romtemperatur er ok.
Kle to stekebrett med bakepapir.
Ha godt med hvetemel på kjøkkenbenken og hvelv deigen over.
Del deigen i åtte like store emner.
Brett hvert emne i hvetemelet slik at du klarer å forme noe som ligner på en bolle av det. Fordel utover stekebrettene.
Dekk brettene med to rene kjøkkenhåndklær og la rundstykkene etterheve i en time.
Forvarm stekeovnen til 220 grader.
Snitt rundstykkene med en skarp kniv før du setter de i ovnen.
Stek hvert brett i 12-14 minutter.
Avkjøl på rist.
Advert
Advert