Halvgrove rundstykker

Kjempesaftige eltefrie rundstykker.

Ingredienser: 

    • 300 gram hvetemel + ekstra til utbaking
    • 180 gram sammalt hvetemel
    • 1 teskje salt
    • 0,5 teskje tørrgjær
    • 4 desiliter vann

Framgangsmåte: 

Rør alle ingrediensene sammen i en bolle. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving i 12-16 timer. Romtemperatur eller litt under romtemperatur er ok.

Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha godt med hvetemel på kjøkkenbenken og hvelv deigen over.

Del deigen i åtte like store emner.

Brett hvert emne i hvetemelet slik at du klarer å forme noe som ligner på en bolle av det. Fordel utover stekebrettene.

Dekk brettene med to rene kjøkkenhåndklær og la rundstykkene etterheve i en time.

Forvarm stekeovnen til 220 grader.

Snitt rundstykkene med en skarp kniv før du setter de i ovnen.

Stek hvert brett i 12-14 minutter.

Avkjøl på rist.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *