

Korma med erter og blomkål
Denne retten har kanskje lang ingrediensliste, men den er veldig rask å lage. Bruk gjerne grønnsaker du har i skapet istedenfor de foreslåtte.
Ingredienser:
- 2 centimeter ingefær
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 desiliter kokosmasse
- 10 mandler
- 1 teskje fennikelfrø
- 1 teskje spisskummen
- 1 teskje kanel
- 1 teskje kardemomme
- 0,5 teskje malt nellik
- 0,5 teskje gurkemeie
- 2 poteter
- 1 gulrot
- 50 gram aspargesbønner
- 1 sjalottløk
- 2 tomater
- 0,5 blomkål
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 2 teskjeer sennepsfrø
- 2 teskjeer chilipulver
- 1 laurbærblad
- 4-5 curryblader
- 1 stjerneanis
- 1-2 desiliter kokosmelk
- Vann
- 2 desiliter erter
- Salt
- Frisk koriander til servering
Framgangsmåte:
Rens ingefær og hvitløk.
Ha ingefær, hvitløk, kokosmasse, mandler, fennikelfrø, spisskummen, kanel, kardemomme, nellik og gurkemeie i en food processor og kjør til du har en helt jevn “paste”.
Skrell poteter og gulrot og skjær i mindre biter.
Skjær tuppene av aspargesbønnene og del de i to på tvers (tuppene kaster du).
Rens og finhakk sjalottløk.
Skjær tomater i båter, blomkål i buketter.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sennepsfrø og chilipulver og la det surre i ett minutt.
Ha i potet, gulrot, aspargesbønner, sjalottløk, tomat og blomkål og stek det i fire-fem minutter under jevnlig omrøring. Pass at det ikke brenner seg.
Rør inn kokospasten, laurbærblad, curryblader, stjerneanis og kokosmelk. Når det koker heller du på vann til du får ønsket tykkelse på sausen.
Kok til grønnsakene er møre. Ha i erter og smak til med salt.
Dryss koriander over ved servering. Retten smaker godt med ris og naan.