Potetrundstykker

Bruk potetrestene fra i går til å lage supersaftige rundstykker. 

Disse rundstykkene bakes med bakepulver istedenfor gjær, noe som vanligvis er en dårlig ide. Men med litt potetrester i så blir disse plutselig like gode som eltefrie rundstykker som har fått kaldheve natten gjennom. Utrolig kjekt!

Potetene gjør rundstykkene saftige, og de fungerer også som bindemiddel.

Disse er gode til helgefrokosten, men de duger også veldig godt som følge til suppe.

Ingredienser: 

    • 3 mellomstore poteter, eventuelt 2,5 desiliter moste restepoteter
    • 3 desiliter usøta soyamelk
    • 1 spiseskje eplesidereddik
    • 6-7 desiliter hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • 1 teskje salt
    • 1 spiseskje næringsgjær (kan sløyfes)

Framgangsmåte: 

Skrell potetene og kok de møre. Sil av vannet og avkjøl.

Forvarm stekeovnen til 210 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter slik at det tykner en del.

Mos inn potetene og rør til du har en jevn røre.

Spe inn mesteparten av melet, bakepulver, salt og eventuelt næringsgjær. Arbeid sammen til en smidig deig, spe eventuelt med litt ekstra mel.

Press deigen ut på melet bakebord til den er cirka to centimeter høy/tykk. Bruk en ring med diameter på 5-7 centimeter og press ut rundinger av deigen. Du får 6-8 stk cirka.

Legg over på bakepapiret på stekebrettet, og stek rundstykkene i 10-15 minutter til de er gylne og fine.

Server varme, lune eller kalde.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *