Varm sjokolade på pinne

En morsom vri på varm sjokolade. PS. De smaker godt som de er uten den varme melken og. 

Denne oppskriften kom jeg over på Trines Matblogg, en av våre viktigste matblogger. Trine Sandberg er en pioneer innen matformidling, og vi er mange som kan takke henne for å ha vært en foregangsfigur innen blogging.

Bloggen er ikke vegetarisk, men jeg finner likevel ofte både tips, triks og oppskrifter jeg får bruk for på mitt veganske kjøkken – disse sjokoladepinnene er et godt eksempel på det.

Hemmeligheten her er at vi tar sjokoladedelen av varm sjokolade og skiller ut fra melkedelen, slik at vi bare trenger å varme opp melken når vi har lyst på en kopp varm sjokolade. Bra triks, i tillegg til at det ser ganske dekorativt ut når du serverer til mange.

Som pinner kan du kjøpe egne i bakebutikker, for eksempel de som de selger til cakepops, du kan bruke rørepinner til kaffe eller små teskjeer.

varm-sjokolade-på-pinne2

Ingredienser: 

  • 250 gram sjokoladeknapper
  • Eventuelt noen veganske marshmallows

Framgangsmåte: 

Smelt 200 gram sjokoladeknapper i vannbad. Ha av varmen når alt er smelta og rør inn de siste 50 grammene.

Ha sjokoladen over i silikonformer eller isbitformer.

Avkjøll på kjøkkenbenken i 10 minutter, stikk deretter forsiktig pinner ned i sjokoladen. Når de klarer å holde seg oppe på egenhånd setter du hele formen inn i kjøleskapet.

Jeg pleier å ha pinner i cirka halvparten av formene og drysse veganske marshmallows over resten. Disse er gode bare som snop, eller om du har en ekstra stor kopp til sjokoladen og det ikke holder med en pinne.

Dersom du bruker teskjeer istedenfor pinner så lar du sjokoladen stivne i 10 minutter i kjøleskapet før du setter i teskjeene (de trenger stivere sjokolade for å holde seg på plass).

varm-sjokolade-på-pinne1

Avkjøl det hele i cirka en time slik at alt stivner helt.

Ved servering varmer du melk i en gryte eller melkesteamer. Brett en sjokoladepinne forsiktig ut av formen og ha oppi.

Varm-sjokolade-på-pinnekombi

2 Comments

  1. Victoria

    Hvilken vegansk melk er best å bruke til kakao ?

    1. Mari Hult

      Jeg foretrekker søtet soyamelk. Den er så fyldig og god 🙂 Men nøttemelk er også veeeldig godt til sjokolade, både mandel og hasselnøtt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *