

Chipotleaioli
Fantastisk god til burgere og falafel.
Vegansk majones med smak av hvitløk og chili.
Ingredienser:
- 1 hvitløksfedd
- 1 teskje chipotlepulver
- 1 spiseskje dijonsennep
- En dæsj eddik
- 1 desiliter soyamelk
- Salt og hvit pepper
- 3 desiliter solsikkeolje
- Litt sukker
Framgangsmåte:
Riv hvitløken. Ha alle ingrediensene utenom oljen og sukkeret i en bolle. Så kjører du det med en stavmikser eller håndvisp, mens du heller oljen over i en tynn stråle.
Aiolien tykner etterhvert som du har i oljen, så mengden olje som trengs kan variere litt. Blir det for tykt «redder» du det med å ha i en teskje vann.
Smaksett med ytterligere litt salt og pepper samt litt sukker om ønskelig. Litt sitronsaft kan også være godt (men da blir aiolien igjen litt tynnere).

Advert
Advert